Valóban érkezhet az olcsóbb iPhone

Elemzők szerint kevesebb mint egy éven belül megjelenhet az Apple megfizethetőbb mobilja.

Valóban érkezhet az olcsóbb iPhone

Az Apple az elmúlt negyedévben is hatalmas bevételt ér el, csak éppenséggel a vállalat elsőszámú terméke nem szerepelt túl jól, amit a többi részleg eredménye aránylag jól elfedett. Az iPhone-ok forgalma drasztikusan visszaesett, de a vállalat eddig nem igazán tett azért, hogy ezen változtasson. Elemzők viszont úgy vélik, hogy készül már egy új modell, ami fellendítheti az iPhone-ok eladási mutatóját.

A Nikkei több forrásra hivatkozva állítja, hogy a korábbi pletykáknak megfelelően tényleg sor kerülhet az olcsóbb iPhone bemutatásra. Viszont az árazása folytán különlegesnek ígérkező készüléket az Apple nem az idei évben leplezheti majd le, hanem csak jövőre. A 2020-ra tartogatott mobil nem az iPhone-ok rajtjának megszokott idejében, szeptemberben jöhet majd, hanem sokkal korábban. Az ázsiai lap szerint az cupertinóiak ezt az okostelefon a tavaszi rendezvényük keretében állíthatják majd reflektorfénybe.

Az Apple minden tavasszal szokott tartani egy kisebb volumenű bemutatót, ami általában egy központi termékre koncentrál több kisebb bejelentés mellett. És, ha a Nikkei értesülései nem csalnak, akkor 2020-ban könnyen lehet, hogy egy kedvezőbb árfekvésű iPhone lesz majd a főszerepben. Általában egyébként táblagépeket jelent be ilyenkor a gyártó, szóval akár új iPad is kísérheti majd a mobilt. Azt még egyelőre nem lehet tudni, hogy ez a készülék milyen néven futhat majd be, de a legtöbb hírforrás az iPhone SE utódjaként emlegeti a szerkezetet.

Galéria megnyitása

Az olcsóbb iPhone kapcsán egyelőre túl sokat nem lehet még tudni, de van néhány pletyka, ami kapaszkodót jelent. Állítólag olyan lesz a mérete és a megjelenése, mint az iPhone 8-nak, szóval egy 4,7 colos megjelenítővel szerelt okostelefonról lehet majd szó. Minden bizonnyal itt arra nem kell számítani, hogy OLED technológiás panelt kapjon, borítékolhatóan LCD kijelző fog a szerkezetbe kerülni. Állítólag a JDI és az LG Display fogja szállítani a paneleket az olcsóbb iPhone-hoz, és a japánok lesznek az elsődleges partnerek – a JDI-t nagyon megviselte az Apple OLED-re való átállása, így ez mindenképpen jól jönne a számára. Az még rejtély, hogy a rendszerchip és a kamerák terén mire lehet majd számítani.

Az Apple talán azért is sakkozik a tavaszi bemutatóra az olcsóbb iPhone-nál, mert ekkora már általában alább hagy az aktuális iPhone generáció iránt az érdeklődés, sok idő telik el addigra szeptembertől. És egy új iPhone ebben az időszakban különösen jól tudna jönni, mert segítené a céget abban, hogy egész évben egyenletesebb eladási eredményeket nyújthasson. A várható árazást még sűrű homály fedi, szó esett 300-400 dolláros ársávról is, de a reálisabb tippelők inkább 500-600 dollár közé teszik a vasat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap