Üzleti titkokat lopott a TSMC egyik korábbi munkatársa

A lopás számos dokumentumot és szellemi tulajdont érintett, amelyek a 16 nm-es és a 10 nm-es gyártástechnológiákhoz kötődnek.

Üzleti titkokat lopott a TSMC egyik korábbi munkatársa

A DigiTimes értesülései szerint elég komoly kellemetlenséget kellett elszenvednie Tajvan legnagyobb bérgyártójának, ugyanis a jelek szerint a TSMC technológiai részlegének korábbi igazgatóhelyettese üzleti titkokat lopott, amiket aztán harmadi fél rendelkezésére akart bocsátani. Az érintett alkalmazottat csak „Chou” névvel emlegetik, teljes nevét nem tették közzé.

Galéria megnyitásaA szóban forgó alkalmazott számos bizalmas dokumentumot másolt le, amelyek a TSMC 16 nm-es és 10 nm-es gyártástechnológiájával kapcsolatosak. A dokumentumok között a gyártástechnológiákhoz kapcsolódó üzemi titkok is jelen voltak – ezeket akarta Kínába vinni a delikvens, hogy új munkahelye profitálhasson belőlük. Chou a TSMC-től való távozása után a kínai Shanghai Huali Microeletronics (HLMC) kötelékében akart szerencsét próbálni, a dokumentumokat is ennek a cégnek akarta átadni. A szivárogtatást tervező munkatársat viszont még időben lekapcsolták a hatóságok, így nem tudott Kínába repülni, hála a helyi rendőrségnek. Az elfogás annak köszönhető, hogy a TSMC-nél időben észrevették az esetet, majd értesítették a hatóságokat. A TSMC egyelőre nem kommentálta az esetet, ugyanis a Hsinchu városában működő kerületi ügyészség megkezdte az ügy kivizsgálását, folyamatban lévő nyomozást pedig nem szokás kommentálni.

Az eset egyébként azért is érdekes, mert 2017 májusában hasonló fiaskó történt, akkor ugyanis egy korábbi TSMC mérnök szintén üzleti titkokat lopott, amelyek a vállalat 28 nm-es gyártástechnológiájához kapcsolódtak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap