Üzleti AR szemüveg és apró asztali PC-k a Lenovo kínálatában

A vállalat a HoloLens sorozat ellen száll harcba, az irodákba pedig minden eddiginél kisebb PC-t hoz.

Üzleti AR szemüveg és apró asztali PC-k a Lenovo kínálatában

ThinkReality A6: A HoloLens sorozat új kihívója

A Lenovo egy érdekes termékkel rukkolt elő, amely az üzleti piacot veszi célba és a ThinkReality A6 nevet viseli. A Microsoft HoloLens ellen érkező megoldás hardveres részét egy Android alapú AR headset adja, ami szemenként 1920 x 1080 pixeles felbontást kínál, a hardver pedig remekül integrálódik a vállalati ökoszisztémába, így a meglévő üzleti rendszerekkel kiválóan használható lesz, sőt, természetesen a meglévő AR tartalmakat is kezelni futja, magát az eszközt pedig igen széleskörűen lehet testreszabni.

Noha a virtuális valóság köré épülő megoldások a jelek szerint nagyobb növekedést produkáltak az elmúlt évek, illetve hónapok során, a kiterjesztett valóságot sem érdemes leírni, hiszen abban is óriási növekedési potenciál van, fő területe azonban nem a konzumer szegmens, hanem az üzleti szegmens lesz, hiszen az efféle megoldások kiválóan kamatoztathatóak a munkahelyeken. A ThinkReality A6 éppen ezt a területet veszi célba azzal a nem titkolt szándékkal, hogy még a Microsoft HoloLens felhasználók egy részét is magához csábítsa.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Hardver terén tehát két darab 1920 x 1080 pixeles felbontású kijelzővel van dolgunk, amelyek 16:9-es képaránnyal rendelkeznek. Ez a felszereltség az első generációs HoloLens 1280 x 720 pixeles kijelzőihez képest előrelépés, de a HoloLens 2 azért előrébb jár a maga 1440p-s paneljeivel. Látószög terén szintén a kettő közé esik a Lenovo újdonsága a maga 40 fokos átlós látószögével, ugyanis az első generációs HoloLens 30 fokos vízszintes látószöggel rendelkezett, a második generációs pedig ennek több, mint dupláját nyújtja.

Az új AR headset működtetéséhez szükséges hardver egy külön kis dobozkában kapott helyet, amit az övünkre lehet rögzíteni (ha van). Ebben egyebek mellett egy Qualcomm Snapdtagon 845-ös SoC egységet találunk, amely mellé 6800 mAh-ás akkumulátor társul, így egyhuzamban akár 4 órát is használhatjuk a platformot. A vezérlést három szabadságfokú (3 DoF) mozgásérzékelő kontrollerekkel oldhatjuk meg, de hangalapú vezérlési lehetőség, gesztusvezérlés, illetve fejmozgás-követés is bevethető. A 380 grammos AR headset halszemoptikás előlapi kamerákat is kapott, valamint vonalkód-leolvasó is van rajta.

Galéria megnyitása

Az ú AR Headset egyebek mellett a céges folyamatok betanításában jöhet jól, valamint a különböző munkafolyamatok hatékonyságának növelésében is segíthet, sőt, még a biztonságosabb munkavégzéshez is hozzájárulhat.

Árakról és megjelenési időpontról nem esett szó, de mivel elsősorban üzleti felhasználóknak szánt termékről van szó, normál kereskedelmi forgalomban jó eséllyel úgysem találkozhatunk majd a termékkel.

Itt a világ legkisebb üzleti asztali számítógépe

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Lenovo a sok egyéb újdonság mellett egy friss asztali platformmal is előrukkolt a ThinkCentre Nano M90-es sorozat formájában, amelynek tagjai két eltérő szegmenset vesznek célba. Az aktív hűtéssel ellátott változat az asztalt veszi célba (Nano M90n), míg a passzív hűtésű, nagyméretű hűtőbordákkal ellátott kiadás (Nano M90n IoT) elsősorban ipari környezetben találhat magának helyet, ahol széles hőmérséklettartományon belül képes működni.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A rendszer alapját az Intel egyik legújabb mobil platformja adja, amelyről bővebb információt sajnos nem árult el a Lenovo. Az azért kiderült, hogy a kompakt PC alapterületét tekintve, ami alig nagyobb, mint egy nagy tábla csoki, tartalmaz minden szükséges csatlakozót. Van rajta DisplayPort videó kimenet, három darab USB Type-A port, két darab USB Type-C csatlakozó, valamint egy GbE port és egy 3,5 milliméteres audió csatlakozó is. A vezeték nélküli kapcsolatokat WiFi vezérlő kezeli, Bluetooth támogatásról azonban nem esett szó. Az apró számítógépek energiatakarékosan működnek és kevés helyet foglalnak, így zsúfoltabb környezetben is hatékonyan lehet használni őket – például call centerekben, vagy minden egyéb olyan helyen, ahol korlátozott a helykínálat.

A Nano M90n sorozat tagjainak árával és megjelenésével kapcsolatban későbbre ígért tájékoztatást a vállalat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap