Ütős gamer egerekkel rukkolt elő a Corsair

A Nightsword RGB és az M55 RGB Pro is a PixArt érzékelőit használja, felszereltségük pedig egyáltalán nem rossz.

Ütős gamer egerekkel rukkolt elő a Corsair

A Corsair két felsőkategóriás gamer egeret is bemutatott, amelyek közül a Nightsword RGB egyúttal a zászlóshajó szerepét is betölti, de az M55 RGB Pro sem kispályás, ugyanis remek tulajdonságokkal rendelkezik.

Nightsword RGB

A csúcskategóriát képviselő újdonság alapját egy 18 000 DPI-s érzékenységgel rendelkező PixArt PMW3391-es optikai szenzor adja, amelynek fejlesztésében a Corsair szakemberei is részt vettek. Ez a szenzor egyébként másodpercenként akár 10160 milliméternyi mozgás, valamint 50 G-s gyorsulás pontos lekövetésére képes.

A 10 programozható gombbal ellátott egér fő egérgombjai Omron gyártmányú mikrokapcsolókkal rendelkeznek, amelyek 50 millió kattintást viselnek el élettartamuk során. A programozást az iCUE szoftveren keresztül végezhetjük el, azaz a gombok funkcióit átrendezhetjük, de akár makrókat is rendelhetünk hozzájuk. A fedélzeti memória maximum 3 profil tárolására képes.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az egér aljára egy speciális súlytároló rendszer került, amely összesen hat foglalattal várja a két szettnyi súlyt, így összesen 120 különböző súlyelosztást használhatunk, azaz az egér súlypontját maximálisan a saját igényeinkhez szabhatjuk. Extra, hogy a Corsair iCUE szoftver a fedélzeté elektronikával karöltve képes valós időben ellenőrizni az egér súlyát, valamint a súlypontját is meg tudja mutatni attól függően, mely rekeszekben vannak súlyok, ami nagyon hasznos, hiszen így igen komoly visszajelzést kapunk az aktuális beállítással kapcsolatban, ezáltal a további finomhangolás is egyszerűbb.

Mivel felsőkategóriás gamer egérről van szó, természetesen az RGB LED alapú világítás sem hiányozhat a kínálatban, ami ebben az esetben négy zónára van osztva. Az optikai szenzor érzékenysége természetesen szabadon állítható, valamint a gyakran használt „üzemmódokat” is eltárolhatjuk, így ezeket a DPI kapcsolón keresztül gyorsan el lehet érni. Az érzékenység ebben az esetben 100 és 18 000 DPI között variálható, a lépésköz pedig 1.

Az 1,8 méter hosszú USB 2.0-s kábellel ellátott egér 1000 Hz-es mintavételezési frekvenciával üzemel, PTFE talpakon siklik, teljes tömege pedig 119 gramm. Az újdonság 129 milliméter hosszú, 86 milliméter széles és 43,8 milliméter magas.

M55 RGB Pro

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A másik egér ár szimmetrikus dizájnjával próbál majd hódítani a piacon, amelynek köszönhetően jobb- és balkezesek egyaránt kényelmesen használhatják. Ebben az esetben egy 12 400 DPI-s érzékenységgel rendelkező, PixArt PAW3327-es típusú optikai szenzor adja az alapokat, amelynek aktuális érzékenysége természetesen testreszabható, sőt, 5 beállítás külön el is tárolható, így ezeket a DPI kapcsolóval gyorsan elérhetjük. Az érzékenység egyébként 200 DPI és 12 400 DPI között állítható, méghozzá 100-as lépésközzel. Maga a szenzor maximum 5558 milliméternyi mozgás lekövetésére képes egyetlen másodperc leforgása alatt, de akkor sem esik kétségbe, ha 30 G-s gyorsulást kell feldolgoznia.

A 8 programozható gombbal rendelkező egér fő egérgombjai ebben az esetben is Omron kapcsolókat használnak, amelyek legalább 50 millió kattintást viselnek el élettartamuk során. A fedélzeti memória ebben az esetben csak egyetlen profil tárolására képes, az RGB LED alapú világítás pedig négy helyett már csak két zónára van felosztva. A PTFE talpakat használó egér 124,4 milliméter hosszú, 57,25 milliméter széles és 40 milliméter magas, tömege pedig nem több 86 grammnál. Ehhez a modellhez is 1,8 méter hosszú USB 2.0-s kábel jár, ami fixen van rögzítve.

Árak és elérhetőség

A két év jótállással érkező egerek közül a Nightsword RGB 79,99 euróba kerül, míg az M55 RGB Pro modellért 49,99 eurót kérnek el. Már mindkét újdonság elérhető kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap