Úton van a következő Nokia csúcsmodell, de még mindig várni kell rá

A Nokia 9.3 PureView előre láthatólag a Nokia 7.3 5G-vel együtt jön majd az ősz végén.

Úton van a következő Nokia csúcsmodell, de még mindig várni kell rá

A HMD Global az idei évben a járvány miatt meglehetősen elcsúszott a különböző fejlesztéseivel. A vállalat első körben nem tudta időben szállítani a frissítéseket, majd az okostelefonjai is csak a tervezett időponttól több héttel eltolódva futottak be. És bizony a hosszú ideje várt zászlóshajó továbbra sem jelent meg.

A HMD Global eredetileg szeptemberben szerette volna a Nokia 9.3 PureView és a Nokia 7.3 5G okostelefonokat bemutatni, de ezek helyett a Nokia 2.4, valamint a Nokia 3.4 került reflektorfénybe néhány nappal ezelőtt. (Amiket egyébként eredetileg már augusztusban leleplezett volna a cég a tervei szerint.) Most viszont kiszivárgott információk alapján már tudni véljük, hogy mikor jöhet majd a PureView csúcsmodell és az említett társa, a Nokia 7.3.

Állítólag a HMD Global még mostanában fejezheti be a Nokia 9.3 PureView tesztelését, és október elején indíthatja majd be a tömeggyártást. A bemutató pedig iparági források szerint novemberre tolódik át. És szintén novemberben várható a Nokia 7.3 5G modellnek a leleplezése is, ami egy megfizethetőbb 5G-s konstrukciónak ígérkezik.

A HMD Global valósággal berobbant a piacra 2017 elején, és bár a pályafutása nagyon szépen indult egyvalamivel sosem boldogult: a csúcsmodellekkel. A felsőkategóriás okostelefonok eddig még mindig késtek, illetve a többes szám nem is indokolt, ugyanis mindössze egyetlen gépet dobott piacra a csúcson, a Nokia 9 PureView-ot. És bizony az is olyan lett, hogy túl nagyot akart villantani, de abszolút zsákutcának bizonyult. A mögötte álló technológia és elképzelés jól hangzott, viszont ez minden, élesben már nem tudta felvenni a lépést a riválisok kameráinak funkcionalitásával.

Galéria megnyitása
Ilyen lehet a Nokia 9.3 PureView

A Nokia 9.3 PureView a Snapdragon 865 rendszerchipet fogja felvonultatni, és az eddigi információk alapján 120 Hz-es megjelenítési módra is képes lesz az OLED technológiás képernyője. Rendelkezni fog egy 108 megapixeles főkamerával a termék, miközben kapni fog egyebek mellett egy 64 MPixeles szenzorra épülő társkamerát is. Az optikákat a ZEISS fogja szállítani a készüléknek, és 8K Ultra HD videózást is lehetővé fog tenni.

A Nokia 7.3 5G készülék előre láthatólag a Snapdragon 690 mobilplatformot veszi majd alapul, ami jelenleg a Qualcomm legszerényebb olyan rendszerchipje, ami már integrált 5G modemmel is rendelkezik. Nagy képfrissítési rátát (90 vagy 120 Hz) ígér majd a mobilnak a képernyője, és a főkamerája még ennek is ZEISS lencserendszerrel futhat be, ami egy 48 megapixeles érzékelővel fog társulni. Lesz itt egy 12 MPixeles, ultra-széles látószögű optika, és kettő darab 2 megapixeles egység is, amik különböző célokat fognak szolgálni.

Galéria megnyitása
Nokia 7.3 5G előzetes render

Korábbi pletykák alapján azt is tudni véljük, hogy a Nokia 7.3 5G egy 24 megapixeles előlapi kamerát kaphat, és az ujjlenyomat-olvasóját a tervezők a hátlapon helyezték el. A kereten található majd C-típusú USB és egy 3,5 milliméteres Jack aljzat is. Az eszköz akkumulátora 4000 milliamperórás kapacitással szolgálhat, és biztosítva lesz a 18 wattos teljesítményű gyorstöltést támogatás is.

Reményeink szerint a HMD Global belátható időn belül túllendül majd azon a mélyponton, amibe az idei évben került. Idén még a Nokia 2.4 és a Nokia 3.4, valamint a Nokia 7.3 és a Nokia 9.3 közé is jönnie kellene újdonságoknak, a Nokia 6.3 érkezését például szintén rebesgetik, ez a Nokia 7.3 alá fog besorolni egy lépéssel lentebb, 5G szupport nélkül. De még ez is megtarthatja majd a ZEISS optikát.

Jelen állás szerint az ünnepi szezon bőven fog újdonságokat hozni a HMD Global részéről. És talán a már meglévő okostelefonjainak az Android 11 frissítésébe is bele fog majd a vállalat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap