Úton az első mobil, amibe már a konkurenciától vesz OLED panelt a Samsung

A Galaxy M-szérián belül fog megjelenni az első kínai AMOLED-es okostelefon.

Úton az első mobil, amibe már a konkurenciától vesz OLED panelt a Samsung

A Samsung Display olyan szinten dominál az okostelefonokba és táblagépekbe szánt AMOLED kijelzők piacán, hogy azt nehéz szavakba önteni – 90 százalék körüli a részesedése. Viszont a jelek szerint eleve annyi ilyen panelre is van szüksége, hogy már a versenytársaktól is vásárolhat, mert a saját kapacitásával nem bírja a Galaxy okostelefonok igényeit kielégíteni.

Voltak már korábban arról pletykák, hogy a Samsung harmadik féltől vásárolt AMOLED panelt használhat fel a saját mobiljaiban, és most nagyon úgy fest, hogy ez nem csak üres szóbeszéd volt. Iparági források szerint a Samsung választása a China Star Optoelectronics Technology-ra (CSOT) esett. Erről a vállalatról azt kell tudni, hogy bár valószínűleg nem sokan hallottak még róla, de valójában a TCL leányvállalatáról van szó. Tehát a TCL-lel köthetett együttműködési megállapodást a Samsung.

Már azt is tudni véljük, hogy melyik okostelefonban fogja a Samsung a konkurenciától vásárolt AMOLED kijelző felhasználni. A Galaxy M-széria egyik soron következő készülékében bizonyíthat majd először a TCL (CSOT) által gyártott képernyő. Nevezetesen a Galaxy M41 az, ahol a belső források szerint a Samsung már nem saját AMOLED-et fog használni. A vállalat története során erre még nem volt példa egyetlen okostelefonnál sem.

Galéria megnyitása
Előzetes renderen a Galaxy M41

A Galaxy M41 korábbi kiszivárgott képek alapján teljesen sík felületű lesz, nem kap ívelt peremeket, és nem a kijelzőjébe lesz bújtatva az ujjlenyomat-olvasó, noha az AMOLED technológiás kijelző lehetőséget adna erre. A biometrikus szenzora a hátlapon lesz elhelyezve. A kamerája a sarokban, egy lyukban lesz elhelyezve, hogy a lehető legkevésbé zavarja a „kilátást”, és egy középkategóriás okostelefonról lesz szó. A Galaxy M40 tavaly egyébként még LCD technológiás volt, szóval ilyen szempontból előrelépésre lehet számítani.

A Samsung szép lassan már csaknem a teljes mobilkínálatát átállította AMOLED kijelzők használatára, a vállalat erre nagy hangsúlyt fektet a markating oldalról. De közben a dél-koreaiak még egy sor más gyártót is kiszolgálnak ilyen kijelzőkkel, így például az Apple-t, aki állítólag idén már csak AMOLED-es felsőkategóriás iPhone-okat fog bevetésre küldeni.

Állítólag a Samsung eredetileg a BOE esetében érdeklődött a partnerséget illetően, de ez valamilyen oknál fogva nem jött össze. Részleteket az ügyről nem lehet tudni, az biztos, hogy a BOE kapacitása nagyon szépen növekedik, és kiváló minőségű képernyőket képes előállítani, hiszen elvileg még az Apple számára is szállít majd néhány új generáció iPhone számára.

A TCL irányítása alatt termelő CSOT egyébként nem ismeretlen már a mobiliparban. Több különleges okostelefonban is található innen származó AMOLED képernyő, és nem lehet minőségi kritikákat hallani. A Motorola ezt alkalmazza a zászlóshajó szerepet betöltő Edge esetében, és a Xiaomi okostelefonjaiban is ismerős vendég a CSOT AMOLED képernyő.

Valószínűleg azért egy Galaxy M-szériás okostelefonnál fogja először a harmadik féltől beszerzett AMOLED-et használni a Samsung, mert nagyon kedvező áron jut hozzá a kínai kijelzőhöz. Ugyanis a Galaxy M modellek általában a jobb ár-érték arányú modellek közé tartoznak, ezeket elsősorban az ár-érzékenyebb piacokra szállítja a Samsung, így például Indiában ezeknek nagy a népszerűsége.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap