USB-C portos külső SSD a LaCie műhelyéből

A Portable SSD sorozat tagjai USB 3.1 Gen2 Type-C porttal érkeznek és strapabíró házat kaptak.

USB-C portos külső SSD a LaCie műhelyéből

A Seagate prémiummárkájaként tevékenykedő LaCie egy új, magas adatátviteli sebességekkel büszkélkedő hordozható SSD sorozatot mutatott be, ami egyszerűen csak a LaCie Portable SSD nevet kapta. Az új külső SSD-k 500 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os változatban kerülnek az üzletek polcaira, méghozzá exFAT fájlrendszerrel formázva, azaz a macOS és a Windows alapú konfigurációkhoz egyaránt használhatjuk őket.

A Portable SSD családban található modellek USB 3.1 Gen2 Type-C csatolót használnak, így 10 Gbps-os maximális adatátviteli sávszélességgel gazdálkodhatnak. A gyártó szerint az újdonságok maximum 540 MB/s-os olvasási-, illetve 500 MB/s-os írási sebesség elérésére képesek, ami arra enged következtetni, hogy SATA SSD meghajtóval, illetve SATA->USB híd chippel szerelt termékekkel van dolgunk. A gyártó szerint a 2 TB-os csúcsmodell akár 20 000 nyers fotó, vagy éppen 65 órányi 4K30p videó tárolására is képes, egyetlen órányi 4K30p videó átmásolása pedig alig egy percet vesz igénybe.

Annak érdekében, hogy az új külső adattárolókat ne csak az USB 3.1 Gen2 Type-C, illetve a Thunderbolt 3 Type-C portokkal szerelt eszközökkel használhassuk, a doboz rejt még egy USB-C -> USB-A típusú kábelt is, így sokféle asztali és mobil konfigurációhoz csatlakozhatnak a termékek.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Mindhárom SSD egy letisztult, modern dizájnnal rendelkező házzal érkezik, ami 93,5 milliméter hosszú, 79 milliméter széles és 9,1 milliméter magas, tömege pedig nem több 100 grammnál. Házuk kellően strapabíró, ugyanis gond nélkül kibírja, ha hordozás közben 2 méter magasságból leejtjük – ebben sokat segít az is, hogy a belül lapuló adattároló nem tartalmaz mozgó alkatrészeket.

A Portable SSD sorozat tagjai ideális választásnak bizonyulhatnak fotósok és videószerkesztők számára, illetve minden olyan tevékenység mellé is, ahol nagymennyiségű adat hordozására van szükség, és olykor-olykor közvetlenül a külső meghajtóról is meg kell nyitni a fájlokat az adott munkához. A gyártó a felhasználók számára egy hónapnyi Adobe Creative Cloud All Apps előfizetést kínál, amely mellé három évnyi Seagate Rescue Data Recovery előfizetés is jár.

A három év jótállással érkező külső SSD-k már elérhetőek kereskedelmi forgalomban. Az 500 GB-os változat 124,99 dollárba, 1 TB-os társa 269,99 dollárba, míg a 2 TB-os csúcsmodell 539,99 dollárba kerül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap