USB-C portos Dell monitor DisplayHDR 600 minősítéssel

A 27 hüvelykes WQHD monitor az USB-C porton keresztül nem csak az adatátvitelt képes megoldani, de az adott noteszgép akkumulátorát is tölti, méghozzá maximum 45 wattos teljesítménnyel.

USB-C portos Dell monitor DisplayHDR 600 minősítéssel

A Dell egy különleges 27 hüvelykes monitort mutatott be, ami vékony kávával érkezik, IPS panelt használ, az adott rendszerhez pedig egyebek mellett USB-C porton keresztül is képes kapcsolódni. A modern, kecses dizájnnal rendelkező újdonság az S2719DC típusjelzést kapta. A kijelző a legvastagabb ponton is csak 29 milliméter vastag, legvékonyabb pontján azonban csak 5,5 milliméteres vastagság mérhető.

A 27 hüvelykes képátlóhoz ebben az esetben 2560 x 1440 pixeles natív felbontás társul, maga a panel pedig IPS alapokon nyugszik, így a 178 fokos betekintési szögek is adottak. A tipikus kontrasztarány a szokásos 1000:1 értéket képviseli, maximális fényerősség terén azonban igen magas, 600 cd/m2-es értékkel van dolgunk, így a monitor a VESA DisplayHDR szabványának második szintjét, a DisplayHDR 600-as osztályt is eléri. Ehhez persze arra is szükség volt, hogy a DCI-P3-as színtér lefedettsége legalább 90%-os legyen – az sRGB színteret több, mint 99%-ban képes lefedni a panel. A tipikus fényerősség egyébként „csak” 400 cd/m2-es értéket képvisel, a háttérvilágítást pedig EDGELIGHT rendszer segítségével oldották meg.

Galéria megnyitása

Noha a maximális képfrissítési ráta csak 60 Hz, így is rendelkezésre áll FreeSync támogatás, ami alighanem a 48 és 60 Hz közötti tartományon belül működik. Az IPS panel GtG válaszideje alap esetben 8 ezredmásodperc, de ez „gyors módban” akár 5 ezredmásodpercre is csökkenhet. A videó bemenetek között a fentebb említett USB-C porton kívül egy HDMI 2.0-s csatlakozó is sorakozik. Az USB-C kábelen keresztül a Power Delivery szabványon keresztül maximum 45 wattos akkumulátortöltő teljesítmény nyerhető, plusz két darab USB 3.0 Type-A port is rendelkezésre áll, amelyek közül az egyik 7,5 wattos maximális töltőteljesítményt biztosít a különböző eszközök számára. A külső tápadapterrel működő monitor tipikus fogyasztása 35 watt, készenléti állapotban azonban 0,5 wattal, kikapcsolt módban pedig 0,3 wattal is beéri.

Galéria megnyitása

A gyári állvány sajnos csak a kijelző döntésére ad lehetőséget (-5/+21 fok), VESA támogatás pedig a fotók alapján nincs, de a gyári weboldal azért említést tesz róla – nincs kizárva, hogy egyszerű elírásról van szó.

A Dell újdonsága hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, listaára 550 dollár.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap