USB 3.0-HDMI átalakító a HIS műhelyéből

A HIS egy igazi érdekességgel jelentkezik a piacon, ami nem más, mint egy USB 3.0->HDMI átalakító. Az újdonságot USB 3.0-s portokkal ellátott noteszgépekkel és asztali gépekkel egyaránt használhatjuk, ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk a rendszerhez plusz monitorokat csatlakoztatni és erre a meglévő infrastruktúra más módot már nem enged. Érdekesség, hogy a gyártó szerint ez az első USB 3.0->HDMI átalakító a piacon.

USB 3.0-HDMI átalakító a HIS műhelyéből

A HIS egy igazi érdekességgel jelentkezik a piacon, ami nem más, mint egy USB 3.0->HDMI átalakító. Az újdonságot USB 3.0-s portokkal ellátott noteszgépekkel és asztali gépekkel egyaránt használhatjuk, ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk a rendszerhez plusz monitorokat csatlakoztatni és erre a meglévő infrastruktúra más módot már nem enged. A gyártó szerint ez az első USB 3.0->HDMI átalakító a piacon.

Az USB 3.0-s újdonság nem csak 1080p-s videót, hanem 2.1 csatornás, illetve 5.1 csatornás hangot is képes továbbítani, sőt, még HDCP minősítéssel is rendelkezik, így a digitális tartalomvédelemmel ellátott videók/filmek megtekintésére is lehetőség van. A szerkezet ezen felül a DirtectX 10-es és DirectX 11-es játékokat is támogatja, így ezekkel is gond nélkül játszhatunk az átalakítóra kapcsolt monitoron keresztül, akár még 3D-ben is. Utóbbihoz persze megfelelő videokártya, 120 Hz-es képfrissítési ráta mellett működő monitor és a monitorhoz passzoló aktív/passzív 3D-s szemüvegre is szükség lesz (bár tapasztalataink szerint az USB3 port erre nem igazán alkalmas).

A kiegészítő segítségével plusz videokártya alkalmazása nélkül kapcsolhatunk az asztali gépünkhöz még több monitort, a noteszgépek esetében pedig szintén jól jöhet a termék, hiszen ezeknél a konfigurációknál – az esetek többségében – még nehézkesebb a többmonitoros megjelenítő rendszer kialakítása.

A hasznos kis USB 3.0-s dobozka egyetlen HDMI videó kimenetet kínál, amely 2048 x 1152 pixeles felbontásig támogatja a monitorokat. A kiegészítő visszafelé kompatibilis az USB 2.0-s portokkal is, ám ezeknél – a sávszélesség hiánya miatt – már nem lesz mód 1080p-s videó és 2.1-es vagy 5.1-es audió továbbítására.

Amennyiben asztali konfigurációnk rendelkezik hat darab USB 3.0-s porttal, akkor a kiegészítőből akár hatot is alkalmazhatunk egyszerre, így jelentősen megnövelhető a rendszerhez kapcsolható monitorok száma és a produktivitás is. A szükséges driver telepítése és a kiegészítő csatlakoztatása után még a rendszer újraindítására sincs szükség, azonnal használhatjuk az extra monitort. A gyártó elmondása szerint a termék a rendszererőforrásokkal is takarékosan bánik.

Sajnos a HIS nem árulta el, hogy a Multi-View+Sound Adapter névre keresztelt újdonság pontosan mennyibe fog kerülni. Aki még több információra kíváncsi a termékkel kapcsolatban, látogasson el ide.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward