Univerzális videokártya hűtő GELID-módra

Univerzális videokártya hűtő GELID-módra

A GELID, ami egy hongkongi székhellyel rendelkező vállalat, az elmúlt hónapok során nem igazán hallatott magáról. A csendet most egy új termékkel törték meg: érkezik az ICY VISION névre keresztelt videokártya hűtő, amely univerzális felépítésének és rögzítő mechanizmusainak köszönhetően nem csak AMD, hanem Nvidia videokártyákra is gond nélkül felszerelhető.

Maga a hűtő 216 x 95 x 52 mm-es mérettel rendelkezik, súlya pedig 465 gramm. A két különálló lamella tömb összesen 85 alumínium bordából áll. A hűtő rézből készült talpazata felett elhelyezett tömbben kettő, míg a másik tömbben összesen három hőcső végződik, amelyek természetesen szintén rézből vannak. A két lamella tömb felett egy-egy UV-aktív, 92 mm-es átmérővel rendelkező légkeverő helyezkedik el, amelyek golyóscsapággyal és egyenként 11 darab „S” alakú lapáttal érkeznek. A ventilátorok percenkénti 2000-es fordulatszámmal üzemelnek, amelyhez 26 dB(A) zajszint társul.

Az ICY VISION VGA hűtő Crossfire és SLI kompatibilis, így többkártyás rendszerben is használható az egyes videokártyák hűtésére. A csomagban a memóriachipekhez és a VRM alkatrészekhez egyaránt találunk majd hűtőbordákat, sőt, még GC-2-es hővezető pasztát is mellékel a termékhez a gyártó, hogy a GPU és a hűtő réz talpazata között a lehető leghatékonyabb legyen a hőátadás.

A GELID újdonsága június vége felé kerülhet a boltok polcaira, a termék ajánlott végfelhasználói ára pedig 46 euró lesz. A VGA hűtőre 5 év garanciát vállal a gyártó.

A kompatibilis videokártyák pontos listája:

[list type="unordered"]

[*]ATI HD4850, HD4870, HD4890, HD5850, HD5870

[*]NVIDIA 9800GT, 9800GTX, GTS250, GTX260, 275, 280, 285, GTX465, GTX470, GTX480.

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward