Univerzális CPU hűtő a DeepCool-tól

A Deepcool GAMMAXX processzorhűtő sorozatában egy újabb tag tűnt fel, amely az S40-es típusjelzést kapta.

Univerzális CPU hűtő a DeepCool-tól

Az univerzális újdonság nevében az S jelölés arra utal, hogy a termék korábban bemutatott társaihoz képest szerényebb mérettel érkezik.

Ez a modell ugyanaköré a speciális dizájn köré épülő 120 milliméteres átmérőjű légkeverőt alkalmazza, amit már GANMAX 300-as társánál is láthattunk. A PWM támogatással rendelkező, folyadékcsapágyat alkalmazó légkeverő a percenkénti 900-as és 1600-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel, méghozzá halkan, sok levegőt megmozgatva. A speciális kialakítású, D.A.C. (Double Airflow Channel) technológiára alapozó ventilátor keretnek köszönhetően nem csak a processzorhűtő lamelláihoz, hanem a processzorfoglalat körül elhelyezkedő komponensekhez is jut a friss levegőből, így az adott platform üzemi hőmérséklete összességében több, mint 10%-kal csökkenthető. A friss levegőből legjobban a VRM áramkör MOSFET-jei profitálhatnak. Maga a ventilátor egyébként 17,8 és 21 dB(A) közötti zajszint mellett üzemel és maximum 55,5 CFM-nyi levegőmennyiség megmozgatására képes.

A processzorhűtő lamelláin elhelyezett kivágások segítenek a hűtés hatásfokának javításában, ugyanis lehetőséget biztosítanak arra, hogy a forró levegő minél hamarabb távozzon a lamellák közül. További jó hír, hogy a speciális, kivágásokkal ellátott lamelláknak köszönhetően passzív módban hatékonyabb a hőleadás, ugyanis az apró lyukakon felfelé áramolhat a meleg levegő.

A réz talpazattal ellátott, 120 x 81,3 x 143 milliméteres mérettel érkező újdonság összesen négy darab 6 milliméteres átmérőjű hőcsövet tartalmaz - ezek közvetlenül érintkeznek az adott processzor felületével annak érdekében, hogy a hőátadás folyamata minél hatékonyabb, minél gyorsabb lehessen. A hűtőtömböt nikkelborítás védi az oxidáció káros hatásaitól.

A 610 grammos GAMMAXX S40 az Intel LGA-775/1155/1156/1366/2011-es mellett az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2-es processzorfoglalataira egyaránt felszerelhető a mellékelt rögzítő keretek segítségével.

A termék hamarosan feltűnik azt üzletek polcain, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward