Ultrahordozható HP notebook Athlon NEO CPU-val

Az AMD a netbookok világában egyelőre nem képviselteti magát, viszont az ultra hordozható konfigurációk között már számos olyan rendszert találunk, amelyben a gyártó Athlon NEO processzorai dolgoznak. Ilyen szerkezet a HP legújabb noteszgépe is, amely Pavilion dm1z típusjelzéssel kerül a boltok polcaira.

Ultrahordozható HP notebook Athlon NEO CPU-val

Az AMD a netbookok világában egyelőre nem képviselteti magát, viszont az ultrahordozható konfigurációk között már számos olyan rendszert találunk, amelyben a gyártó Athlon NEO processzorai dolgoznak. Ilyen szerkezet a HP legújabb noteszgépe is, amely Pavilion dm1z típusjelzéssel kerül a boltok polcaira.

A kis újdonság 11,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel rendelkezik, ami a szokásos 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A készüléket egymagos vagy kétmagos Athlon NEO processzorral egyaránt el lehet érni. Alap esetben 250 GB-os merevlemezzel és 2 GB-nyi rendszermemóriával érkezik a konfiguráció, amely Radeon HD 4225-ös integrált videó vezérlővel bír. A szerkezet tökéletesen alkalmas HD videók lejátszására, ráadásul a HDMI kimenetet is kapott, úgyhogy TV-re is egyszerűen köthető. Persze nem marad le a szokásos D-Sub csatlakozó sem, amivel monitorokhoz csatlakoztathatjuk a gépet. A termék 92%-os billentyűzettel érkezik, ami annyit jelent, hogy a normálméretű billentyűzeteknél 8%-kal kisebb. Az egyes billentyűk mérete a képek alapján megfelelő, azaz azt a 8%-nyi különbséget használat során valószínűleg észre sem fogjuk venni. A noteszgép fedlapja, illetve a csuklótámasz és a billentyűzet körüli rész drapp színű metál fényezést kapott, ami elegáns megjelenést kölcsönöz.

A konfiguráció vastagsága kevesebb, mint 2 cm, súlya pedig 1,4 Kg körül helyezkedik el. A tápellátásról egy hatcellás akkumulátor gondoskodik, ami egyetlen töltéssel hét órányi üzemidőt kínál. Az alap konfiguráció 802.11n típusú WiFi adaptert is tartalmaz, sőt, három darab USB 2.0-s port és egy kártyaolvasó is a kínálat részét képezi. A Bluetooth támogatás csak opcionális: 25 dolláros felárért kaphatunk Bluetooth adaptert a készülékbe, amely alap esetben 450 dolláros induló árral rendelkezik.

A Pavilion dm1z a HP webáruházában már elérhető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward