Újszerű biometrikus szkenner a Fujitsu-tól

Saját állítása szerint maximálisan pontos és megbízható, egészen új elgondoláson alapuló biztonsági rendszert alkotott a Fujitsu.

Újszerű biometrikus szkenner a Fujitsu-tól

A hagyományos, ujjlenyomat- és bőrmintázat-alapú biometrikus szkennereket meglehetős bizonytalanság lengi körül, különböző történeteket lehet hallani az átverhetőségükről.

Most azonban a Fujitsu azt állítja, hogy mindezeket a problémákat egészen egyszerűen megkerülte az újonnan megalkotott, PalmSecure névre hallgató rendszerével, ami így teljes mértékben megbízható, és nyugodt lélekkel alkalmazható bármilyen biztonsági intézkedés részeként - ráadásul teljesen feltűnésmentesen.

Az újításuk pedig abban áll, hogy a már említett, bevett gyakorlattal ellentétben az ő rendszerük nem ujjlenyomatokkal és bőrmintázatokkal foglalkozik, hanem ehelyett a tenyér érhálózatát szkenneli és azt azonosoítja. Erre pedig, ezek szerint, jóval nagyobb biztonsággal képes, mint a hagyományos azonosítók a bőrmintázatok kezelésére.

Ami pedig a feltűnésmentességet illeti, az annak köszönhető, hogy a rendszer minden további nélkül integrálható például egy egérbe is (ahogy azt maga a Fujitsu is tette eleve), így a felhasználónak még csak nem is kell egy külön érzékelőt megérintenie, elég csak a rég megszokott mozdulattal megfogni az egeret, és a rendszer máris tudja, kivel áll szemben.

A Fujitsu főként közepes méretű cégeknek és üzleteknek ajánlja a PalmSecure használatát - bár azt még nem árulták el, hogy mennyibe is kerül majd ez a biztonság.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward