Újra rekordot döntött a Dota 2-bajnokság díjazása

Egészen elképesztő összeget lehet majd elvinni az idei The Internationalon, és ez még csak nőni fog.

Újra rekordot döntött a Dota 2-bajnokság díjazása

A Valve tavaly találta ki nagyon okosan, hogy a játékosok megvehetnek egyfajta streamelési belépővel és mindenféle extrával egybekötött digitális jegyet a The International néven futó évente megrendezett Dota 2 bajnokságra. Ez a Compendium, amelyből befolyó pénz egy része az összdíjazás összegét növelte. A dolog akkora sikert aratott, hogy a Valve idénre is visszahozta a dolgot, és ha lehet, akkor még nagyobbat robbant az egész.

A The International 2015-ig ugyan még két hónap van hátra, de a befolyó összegből már így is 11 millió 370 ezer dollárra hízott a verseny összdíjazása - ez pedig nyilván a végső hajrába még jelentősen feljebb megy majd. Ezzel az idei The International az eSport-történelem legnagyobb díjazású versenye.

Hogy adjunk némi perspektívát is, érdemes elmondani, hogy az előző csúcstartó a szintén Dota 2-es DAC 2015 verseny volt a maga 3 millió dollárjával, a harmadik helyen pedig a tavalyi The International áll, az akkor döbbenetesen nagynak gondolt 2,8 milliójával. Érdekes, hogy a negyedik helyet a 2,6 milliós összdíjazású Smite Worldchampionship 2015 tartja, míg a League of Legends csak az ötödik helyre tudott befutni a tavalyi világbajnokság 2,1 milliós díjazásával.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward