Újra kiadná a Shenmue első két részét a Sega

Így biztosan egyszerűbb lenne őket bepótolni a harmadik részre készülve, mint valahonnan szerezni egy Dreamcastot.

Újra kiadná a Shenmue első két részét a Sega

A Yu Suzuki által meglepetésszerűen bejelentett Shenmue 3 a Kickstarter történetének hatodik legnagyobb kampányával zárt: 6 millió dollár gyűlt össze rá, ami egyértelműen bizonyítja, hogy a rajongók nagyon igénylik a folytatást. Akad azonban egy probléma: mi van azokkal a játékosokkal, akiknek nem volt szerencséjük az első két részhez? Azokat bepótolni igen nehézkes, hiszen alapvetően a Dreamcastra jelentek meg, illetve a Shenmue 2-t kiadták az első Xboxra, de hivatalosan csak Észak-Amerikában.

Nos, lehet, hogy van egy jó hírünk. A Shenmue 3 kampányának sikerét látva a Sega azon kezdett el gondolkozni, hogy megpróbálják valamilyen formában újra kiadni az első két részt, amit megtehetnek, hiszen azok tulajdonjogát megtartották, csak a harmadik részt adták át Yu Suzukinak.

"Igen, sok innovációt tervezünk a mobilos platformokon és a virtuális valóság használatával, de a legfontosabb tervünk, hogy visszamegyünk azokhoz a legendás márkákhoz, ami miatt az emberek szeretik a SEGA-t. A Shenmue 3 körüli felhajtás pedig egyértelműen jelzi, hogy a játékosok kedvelik a múltbeli címeinket." - mondta Jon Rooke, a SEGA Europe marketinges vezetője.

Az úriember egyelőre nem tudott megígérni semmit, csak annyit erősített meg, hogy a SEGA aktívan gondolkozik a Shenmue 1-2 újrakiadásán. Hozzátette, azt is, hogy a cég mindig is az innovációkról volt híres, hiszen például a Dreamcast is már az online játékra készült 1998-ban, azonban az még túl korai volt. "Ma már tudjuk, hogy miben vagyunk jók, és óvatosabban állunk hozzá. A következő évek alatt olyan marketinget akarunk folytatni, és olyan tartalmakat gyártani, amivel emlékeztethetjük a publikumot arra, miért is szerettek bele annak idején a SEGA-ba" - fejezte be Rooke.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward