Újra belép az SSD piacra saját termékeivel az SK Hynix

A dél-koreai nagyvállalat első körben 2,5 hüvelykes SATA meghajtókat dob piacra, amelyek DRAM alapú gyorsítótárat is kapnak.

Újra belép az SSD piacra saját termékeivel az SK Hynix

Az SK Hynix az elmúlt évek folyamán már kínált saját fejlesztésű SSD meghajtókat a végfelhasználóknak szánt termékek piacán, gondoljunk csak a Canvas sorozat tagjaira, ám az utóbbi időszakban nem érkeztek új megoldások a vállalattól, csak az OEM szegmens lefedésére koncentrált. A helyzet most változott, ugyanis bejelentették az SK Hynix Gold S31 névre keresztelt SSD sorozatot, amelynek tagjai klasszikus 2,5 hüvelykes formátumú kiadásban, STA 6 Gbps-os csatolófelülettel érkeznek. Az új meghajtók nem a belépőszintet veszik célba, hiszen ott DRAM gyorsítótár nélküli megoldások próbálnak érvényesülni, az SK Hynix újdonságai viszont kaptak némi DRAM alapú gyorsítótárat is, ami jó szolgálatot tesz a folyamatos írási sebesség szinten tartásában.

Galéria megnyitása

A fedélzeten az SK Hynix saját 3D NAND Flash memórialapkái foglalnak helyet, amelyek a házon belül fejlesztett vezérlőhöz kapcsolódnak. A komponensek pontos típusát sajnos nem árulta el a cég, valamint az is rejtély, hogy a DRAM alapú gyorsítótár kapacitása hogyan alakul az egyes modelleknél. Az viszont már nem titok, hogy strapabíróság terén 200, 300 és 600 TBW értékre számíthatunk a 250, 500 és 1024 GB-os modelleknél, ami az öt éves jótállási időre vetítve napi 0,3 meghajtó-teleírást jelent – hasonló képességgel büszkélkednek a Samsung meglehetősen népszerű, EVO sorozatú meghajtói is.

Galéria megnyitása

Az SK Hynix új meghajtói első körben az Amerikai Egyesült Államok területén kerülnek a voltok polcaira, ahol 50, 78 és 124 dolláros áron lehet őket megvásárolni. Később az európai viszonteladók kínálatában is megjelenhetnek a friss SSD meghajtók, plusz a viszonteladói hálózatot is bővíteni fogja a vállalat jövőre. Érdekesség, hogy jövőre PCI Express alapú SSD kártyák is érkeznek, ám arról még nem esett szó, hogy ezek pontosan milyen csatolófelülettel rendelkeznek, de ezzel együtt áraikat és képességeiket is homály fedi.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap