Újjászületett a Logitech legendás gamer egere, az MX518

Az új modell hű maradt az eredeti formavilághoz, dizájn terén azonban némileg változott, a hardvert pedig teljesen lecserélték.

Újjászületett a Logitech legendás gamer egere, az MX518

A Logitech csapata nagyon sok kérést kapott az elmúlt évek során azzal kapcsolatban, hogy „támasszák fel” a legendás MX518-as gamer egeret, amely először 2005 folyamán mutatkozott be – ennek idén lesz 14 éve. Noha az aktuális évforduló nem éppen egy különleges, kerek szám, a Logitechnél mégis úgy döntöttek, nem várnak tovább, hanem piacra dobják a modern MX518-as gamer egeret. Mivel egy igazi legendáról van szó, a formavilágon és az alapvető külső jegyeken szinte semmit semváltoztattak, a felhasznált anyagokat viszont a modern kor szellemében frissítették, és a színvilágon is finomítottak egy picit.

Az ovális alak, amelyen tenyérmérettől függően szinte az egész tenyerünk megpihenhet, ezúttal is megmaradt, csak úgy, ahogy a hüvelyujjnak helyet adó oldalsó „támasz is”. Egérgombokból szokás szerint nyolcat kapunk, természetesen mindegyik programozható, a ház belsejében azonban már sokkal modernebb hardver dolgozik, mint az ikonikus elődnél. Az érzékelő szerepét egy HERO 16K optikai szenzor tölti be, amelynek érzékenysége 100 és 16 000 DPI között állítható. A DPI kapcsoló segítségével játék közben is válthatunk az érzékenységi szintek között: gyárilag 400, 800, 1600, 3200 és 6400 DPI-s beállítás áll rendelkezésre, de ezeket könnyedén módosíthatjuk.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A szenzor nem működése során nem használ sem gyorsítást, sem szűrést, sem pedig egyéb hasonló technológiákat. Sebességére jellemző, hogy másodpercenként 10160 milliméternyi mozgást képes feldolgozni, valamint akár 40 G-s gyorsulást is le tud követni, ha szükséges.

Az új egér 1 ezredmásodperces válaszidővel, illetve 1000 Hz-es maximális mintavételezési frekvenciávaldolgozik, fedélzetén pedig egy 32-bties ARM processzor, illetve némi memória is helyet kapott, így a beállításokat magán a terméken is eltárolhatjuk, méghozzá maximum 5 profilban. A különböző paraméterek testreszabását a Logitech Gaming Software segíti. A 250 kilométeres élettartammal rendelkező PTFE talpakon sikló egér két méter hosszú USB 2.0-s kábelen, illetve USB csatlakozón keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez.

A Logitech MX518 hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, listaára 59,99 dollár – vagyis csak 10 dollárral lesz drágább, mint a 2005-ben piacra dobott előd, ami 49,99 dollárba került.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap