Újdonságok a Philips Hue családban

A Philips egy olcsóbb okosizzóval, egy különleges villanykapcsolóval és egy teljesen egyedi lámpatesttel állt elő.

Újdonságok a Philips Hue családban

A Philips előkelő helyet foglal el az intelligens világítás piacán, de egyre több riválisuk akad a szegmensben, és ezt természetesen nem nézik tétlenül. Az alacsonyabb árszegmenseket célzó LG és Samsung villanykörtéknek hamarosan vetélytársat fognak állítani, és egyéb különlegességekkel is készülnek.

Az első és legfontosabb újdonság a Hue termékcsaládban a Lux névre keresztelt izzó. Ez lényegében pontosan úgy fog viselkedni és úgy is néz majd ki, mint egy átlagos Hue villanykörte, azzal a különbséggel, hogy megfosztották a színektől. Az elképesztő árnyalatokat felvonultató felmenők után ez csak fehérben pompázhat. Az egyelőre nem derült ki, hogy a színhőmérséklet szabályozható-e, viszont a fényerősség biztosan beállítható lesz. A Philips Lux izzó tökéletes lesz egyszerű lámpatestek „megtöltéséhez”, és a fő érv mellette egyértelműen az ára. Ezért az okosizzóért cserébe 40 dollárt fognak elérni, a kétfős csomagra pedig – amiben már a vezérlésért felelős egység is benne van – kereken 100 dolláros ajánlott fogyasztói árat szabtak ki. Az LG hasonló terméke 30-35 dollár körül lesz elérhető, és nem igényel köztes vezérlőt sem, így a Smart Lamp továbbra is a legolcsóbb alternatívának ígérkezik; a Philips Lux mögött viszont sokkal nagyobb tapasztalat áll, ami szintén fontos ebben a dinamikusan fejlődő szegmensben.

Az új villanykörténél izgalmasabb a Philips második újdonsága, az egyszerűen csak Tapként felvezetett eszköz. A Tap egy teljesen egyszerű fali kapcsolónak ígérkezik, csak éppen az okosizzók vezérlését teszi lehetővé. A Hue-k kapcsolását okostelefonról vagy táblagépről lehetett korábban megoldani, a Tapnak köszönhetően viszont már egy falra szerelhető készülékről is elvégezhető majd ez a művelet. A Tapban az a legszebb, hogy nem igényel semmilyen energiaforrást, tehát nincs benne akkumulátor sem pedig elem, és hálózatra sem kell csatlakoztatni; egyszerűen csak fel kell tenni a falra, és hosszú éveken keresztül működik. Arra pontosan nem derült fény, hogy mi a titka, de valamilyen kinetikus energia-visszanyelő rendszer teljesít benne szolgálatot. A Philips Tap ezzel együtt valószínűleg jó eséllyel indulna a legdrágább villanykapcsoló díjáért, hiszen nem kevesebb mint 60 dollárt kell érte leszurkolni a kasszához érve – persze kétségtelenül érdekfeszítő a benne rejlő technológia.

Végül a legjobb újítás a Hue termékvonalon, hogy megjelentek a lámpatestek is. Ezekkel együtt már szinte komplett világításrendszer építhető ki a Philips kínálatából. Akárcsak az összes Hue izzó és egyéb kiegészítő, a melléjük gyártott csillárok sem éppen szokványosak. A vállalat modern, 3D nyomtatással hozza létre az egyedi formavilágot, és a végeredmény teljesen összhangban lesz a Hue villanykörtékkel. A nyomtatott lámpatestek lenyűgöző látványt nyújtanak a lakásban, és a dinamikus választéknak köszönhetően minden otthonhoz lesz passzoló megoldás. Arról már nem esett szó, hogy a 3D nyomtatással létrehozott csillárok mennyit fognak kóstálni, de a különlegességnek valószínűleg meg lesz a felára.

A Philips intelligens világításához kapcsolódó újdonságok még váratnak magukra egy kicsit. Pontos dátumot nem árultak el egyelőre, de valamikor nyáron válhatnak elérhetővé. Először a csillárok lesznek megvásárolhatóak, ezekre már most is le lehet adni az előrendeléseket a Philips weboldalán.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward