Újabb torrent-csapás Hollandiából

A Pirate Bay után most a szintén nagy népszerűségnek örvendő Mininova is megkapta a magáét: egy ultimátumot, miszerint kereken három hónapjuk van arra, hogy minden jogsértő torrentre mutató linket eltávolítsanak az oldalukról. A három hónap lejártával €1.000-ra lesznek megbírságolva minden egyes el nem távolított illegalitás után.

Újabb torrent-csapás Hollandiából

A Pirate Bay után most a (szintén nagy népszerűségnek örvendő) Mininova is megkapta a magáét: egy ultimátumot, miszerint kereken három hónapjuk van arra, hogy minden jogsértő torrentre mutató linket eltávolítsanak az oldalukról. A három hónap lejártával €1.000-ra lesznek megbírságolva minden egyes el nem távolított illegalitás után.

Feltehetően ez a határozat afféle erőteljes "noszogatás" a Mininova-nak arra, hogy kapja már össze magát, és valóban valósítsa is meg azt, amin állítólag amúgy is dolgozik már egy ideje: egy olyan szűrőt, ami gondosan kirostálja a sérelmes anyagokat a kínálatukból. Egyfelől persze mindig kérdés, hogy az ilyesmi mennyire megvalósítható egyáltalán, másfelől viszont nagy nyomás alatt (ami pedig most kétségkívül adott) sokszor tényleg összejön még a lehetetlen is.

Más kérdés viszont, hogy még ha össze is jön valóban, azzal mennyivel lesznek előrébb. Mert bár a bírság rémét ez esetben elháríthatják ugyan a fejük fölül, viszont a forgalmukra kétségkívül igen jelentős - és negatív - hatással lesz az, ha ezután csak Linux ISO-kat, valamint más freeware és egyéb holmikat indexelnek majd. Megfelelő népszerűség híján pedig nem kizárt, hogy végül mégis ugyanúgy elsorvadnak majd, mintha hivatalos úton számolták volna fel őket.

Persze még így is maradt egynéhány jelentősebb torrent-oldal, azonban a friss fejlemények nyomán egyre inkább kérdésessé válik, hogy ők is meddig maradhatnak még meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward