Újabb stúdió csatlakozott az Oculus Studios-hoz

A Beat Saber csapata már nincs egyedül.

Újabb stúdió csatlakozott az Oculus Studios-hoz

Tavaly november végén érkezett a hír, miszerint a Facebook felvásárolta első játékfejlesztő Studióját, a minden platformon kasszákat robbantó Beat Games-t.

Már akkor nyíltan kommunikálta a vállalat, hogy további hasonló bejelentésekre lehet tőlük várni a 2020-as év folyamán és most le is hullott a legújabb üzletről a lepel. A Sanzaru Games innentől fogva az Oculus Studios részévé válik. A bejelentés szerint a Sanzaru volt az első stúdió, akik korábban az Oculus Studios csapatával együttműködve készítették első VR játékukat. Azóta pedig többek között olyan VR címeken dolgozhattak, mint a Marvel Powers United VR, vagy a tavalyi AAA produkción, az Asgard’s Wrathon, ami 2019-ben a 8. legjobb PC-s játék volt a Metacritics szerint, illetve több díjat is bezsebelt, nem csak a legjobb VR, hanem a legjobb PC-s játék kategóriában is.

Mivel az Oculus Rift exkluzív Asgard’s Wrath játékuk minden tekintetben átütő siker lett és megmutatta a nagyvilágnak, hogyan lehet tartalmas, több tízórát nyújtó RPG VR játékot készíteni egy jól felépített világban, izgalmas harcrendszerrel és történettel, így a döntés a Facebook részéről egyáltalán nem meglepő, ha szeretnének továbbra is magas minőségű produkciókkal előrukkolni.

A stúdió abszolút veteránnak számít az iparban, a nevükhöz kötődik például Sly Cooper: Thieves in time, a God of War Collection, a Sonic Boom: Shattered Crystal, a Tron Run/R vagy a Spyro Reignited Triology.

A közleményre visszatérve, a Beat Games-nél már említették és itt is az alku része, hogy a Facebook nem szól bele a cég működésébe, mert úgy gondolja, hogy a vállalati kultúra a sikerük egyik kulcsa. Éppen ezért független stúdióként készíthetik további VR élményeiket az amerikai és kanadai stúdióikban a Facebook és az Oculus Studios támogatásával.

A következő játékukról még nem beszélhetnek, az Oculus szerint a Sanzarunak remek terveik vannak a következő VR címeiket illetően, de nem mondhatnak semmit, így azt sem lehet tudni, hogy Questre vagy Riftre készül majd a következő alkotás. Végül a gyors kérdezz-felelek részt azzal zárják, hogy 2020-ban további nagyszerű bejelentések várhatóak tőlük, természetesen új játék rajtokkal együtt, és ez a csatlakozás csak egy a sok közül.

A nagy bejelentések közé tartozhat, hogy lehullhat a lepel a Boneworks univerzumában játszódó Oculus Quest játékról is. A napokban ugyanis elérhetővé vált az eddig Steam exkluzív Boneworks Oculus Store-ban is és a fejlesztők már meg is említették, hogy még idén bővebb információt fognak tudni nyújtani a Questes változatról is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap