Újabb RYZEN 3000-es processzorok érkeztek, jön a B550-es lapkakészlet is

A kínálat két darab négymagos processzorral bővült, amelyek a 150 dollár alatti árkategóriában szállnak versenybe az Intel megoldásai ellen.

Újabb RYZEN 3000-es processzorok érkeztek, jön a B550-es lapkakészlet is

Az AMD RYZEN 3000-es asztali processzorainak kínálata eddig nem igazán volt teljes, hiszen az iGPU nélküli felhozatal legolcsóbb és legkevesebb maggal ellátott példánya a RYZEN 5 3600 volt, amely 199 dollárba kerül. Az ennél olcsóbb központi egységre vágyóknak két lehetőségük volt, ha AMD platformon szerettek volna maradni: vagy választanak egy Picasso APU-t, vagy csemegéznek az előző generációs modelleket tartalmazó kínálatból.

A várakozásnak most vége, ugyanis két új modellel bővült a RYZEN 3000-es asztali processzorok köre, így pedig már teljessé vált a család. A RYZEN 3-as családot erősítő megoldások mindketten négy maggal és nyolc szállal rendelkeznek, kaptak PCI Express 4.0-s vezérlőt, gyors memóriavezérlőt, TDP keretük pedig mindössze 65 W. Az L3 Cache a többi modellhez képest itt feleződött, így már „csak” 16 MB-nyi harmadszintű megosztott gyorsítótár áll rendelkezésre.

Galéria megnyitása

Cserébe viszont kedvezőbb lett az ár, ugyanis a RYZEN 3 3300X már csak 120 dollárba, a RYZEN 3 3100 pedig 99 dollárba kerül, vagyis most már a 150 dollár alatti szegmensben is találunk iGPU nélküli RYZEN 3000-es processzorokat. Amennyiben meglévő Socket AM4-es alaplapunkba szánjuk valamelyik újdonságot, érdemes ellenőrizni, melyik BIOS verzió támogatja őket, a BIOS frissítést pedig még a régi processzorral érdemes elvégezni, így nem érhet kellemetlen meglepetés a későbbiekben.

Később egyébként az asztali Renoir APU egységek is érkeznek, amelyek a mobil változatok tesztjei alapján eléggé ígéretesek lesznek asztali kivitelben, hiszen ott már 65 W-os TDP kerettel gazdálkodhatnak, így még jobb CPU és iGPU teljesítményt mutathatnak fel, mint mobil társaik. A fentebb említett négymagos RYZEN 3000-es processzorok egyébként május folyamán válnak elérhetővé kereskedelmi forgalomban.

A két új processzor mellett szó esett a B550-es lapkakészletről is, amely körül elég nagy a pezsgés az elmúlt időszakban. Az AMD hivatalos közleménye megerősítette, valóban érkeznek a B550-es lapkakészlettel szerelt alaplapok, ám ezek majd csak 2020. június 16-án kerülnek a boltok polcaira, ahogy a korábbi pletyka már említette. Az már biztos, hogy a B550-es lapkakészlettel szerelt termékek rendelkezni fognak PCI Express 4.0-s támogatással, valamint az sem titok, hogy nagyjából 60 féle új alaplap közül lehet majd válogatni a rajt alkalmával, ám később ez a szám tovább növekedhet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap