Június 16-án rajtolhat el az AMD B550-es lapkakészlete?

A B550-es lapkakészlet bemutatására ennél korábban, még május közepe után sor kerülhet, azaz most már nem kell sokat várni az új alaplapokra sem.

Június 16-án rajtolhat el az AMD B550-es lapkakészlete?

Az AMD B550-es lapkakészletét nagyon régóta várja a piac, ám az újdonság még mindig nem jelent meg hivatalosan – sokak nagy-nagy bánatára. Az iparági források szerint alig két hónap múlva változni fog a helyzet, ugyanis az AMD 2020. május 21-én végre leránthatja a leplet az új lapkakészletről, így ezen a napon az összes technikai részletre fény derülhet. Az új alaplapok ekkor sajnos még nem érkezhetnek meg az üzletek polcaira, ugyanis a rendes rajt majd csak 2020. június 16-án lesz – majdnem egy évvel az X570-es lapkakészlet rajtja után.

Galéria megnyitásaA B550-es alaplapok elhozhatják a kereskedelem fő áramába is a PCI Express 4.0-s támogatást, igaz, a korábbi pletykák szerint ezeknél a termékeknél csak a felső PCI Express x16-os, illetve a felső M.2-2280-as slot kaphatja meg a szóban forgó szabvány támogatását, ám ez az esetek nagyon nagy részében bőségesen elegendő is lesz. A PCI Express 4.0-s támogatás miatt drágább „elektronikai tartalommal” készülnek ezek az alaplapok, ugyanis a feltételek teljesítéséhez komolyabb dizájnra van szükség, így a B550-es alaplapok valamivel drágábbak lesznek, mint B450-es társaik. Az X570-es alaplapok ára cikkünk írásakor éppen 53 490 és 285 490 forint között helyezkedik el, modelltől függően. A B450-es alaplapok ezzel szemben a 21 990 és a 69 390 forint közötti ársávot foglalják le.

A B550-es modellek érkezésével végre elérhetőbb áron lehet majd PCI Express 4.0-s támogatással ellátott platformra váltani, valamint drága X570-es, illetve előző generációs B450-es alaplapot sem kell „alternatívaként” választani. Az egyelőre kérdéses, hogy a B550-es alaplapok pontosan mely ársávba érkeznek, illetve az is rejtély, mennyivel lesznek drágábbak B450-es társaiknál. Nagyjából egy hónap múlva fény derül a részletekre, két hónap múlva pedig már azt is látni fogjuk, milyen árcédulát kapnak az egyes B550-es modellek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap