Shop menü

ÚJABB PCIE 4.0-S SSD-K A KINGSTONTÓL: ITT A FURY RENEGADE SOROZAT

A gamereket és a gyors SSD-re vágyó felhasználókat célzó SSD sorozat tagjai nagyon gyorsak és rengeteg írásmennyiséget viselnek el élettartamuk folyamán.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Újabb PCIe 4.0-s SSD-k a Kingstontól: Itt a Fury Renegade sorozat

A Kingston éppen a napokban mutatta be PCI Express 4.0-s csatolófelületet használó KC3000-es SSD családját, most pedig egy másik PCI Express 4.0-s megoldásról hullott le a lepel, amely a FURY Renegade nevet viseli. Az M.2-2280-as formátumban érkező SSD kártyák között 500 GB-os, 1 TB-os, 2 TB-os és 4 TB-os modell sorakozik, amelyek igen gyorsak és a strapabíróságukra sem igazán lehet panasz.

Galéria megnyitása

A Phison E18-as vezérlő köré épülő SSD-k 3D TLC NAND Flash memórialapkákat használnak, felépítés terén pedig arra számíthatunk, hogy az 500 GB-os és az 1 TB-os modell egyoldalas kivitelben érkezik, azaz 2,21 milliméteres vastagsággal bírnak, míg a 2 TB-os és 4 TB-os változatok esetében kétoldalas dizájnnal és 3,5 milliméteres vastagsággal kell számolni. Az új SSD kártyák maximum 7000 MB/-os folyamatos írási, illetve maximum 7300 MB/s-os folyamatos olvasási tempóra képesek, igaz, írási sebesség terén lesznek különbségek az egyes verziók között, ahogy az a lenti táblázatból is kiderül.

Galéria megnyitása

A Fury Renegade sorozat tagjai egy egyszerű hővezető lapkát kaptak, nincs rajtuk komolyabb hűtés, így akár noteszgépekben is alkalmazhatóak – előtte persze érdemes ellenőrizni, hogy a kétoldalas dizájnnal rendelkező megoldások is elférnek-e, ha a 2 TB-os vagy 4 TB-os modellben gondolkodunk. Az újdonságok igen jó strapabírósággal büszkélkednek, ugyanis az 500 GB-os modellnél 500 TBW, az 1 TB-osnál 1 PBW (1000 TBW), a 2 TB-osnál 2 PBW, míg a 4 TB-os verziónál 4 PBW írásmennyiséget viselnek el a termékek élettartamuk során, illetve a jótállási idő keretén belül.

Az új SSD-k a fentiek alapján kellően strapabíróak és 5 év jótállással érkeznek. Arról egyelőre nem esett szó, hogy az egyes modellek pontosan mennyibe kerülnek majd, de mivel rövidesen megjelennek kereskedelmi forgalomban, az áraikról is hamar lehullhat a lepel.

Frissítés:

Az SSD sorozat neve helyesen természetesen FURY Renegade, ahogy a hírben mindenhol szerepel, a címben lévő elírást javítottuk.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére