Újabb Nokiák párosa áll sorban az Android 10-ért

Az utolsó mobil is frissül, ami még az Android 9.0-val került bevetésre tavaly.

Újabb Nokiák párosa áll sorban az Android 10-ért

A HMD Global a járvány ideje alatt a kívántnál lassabban tud haladni a frissítésekkel, de azért nem tétlenkedik, jól mutatja ezt az, hogy az elmúlt héten három Nokia kapcsán számolhattunk be az Android 10 elkészüléséről, most pedig újabb kettő modellt érintően beszélhetünk erről. A finnek bíznak abban, hogy a kitartó támogatással kiérdemelik a felhasználók bizalmát.

Most a Nokia 2.3 és a Nokia 6.2 esetében számolhatunk be az Android 10 érkezéséről. Érdekesség jelen helyzetben, hogy a Nokia 2.3 volt az utolsó olyan okostelefon, amit a HMD Global gyárilag még az Android 9.0-val indított el tavaly decemberben. Ezt követően már minden újdonság az Android 10-zel lépett a pályára, és most már a Nokia 2.3 felhasználók is kiélvezhetik ennek az újításait. A Nokia 6.2 pedig még októberben került a boltokba, szintén az Android 9.0-t szállítva.

Galéria megnyitása
Nokia 2.3

Már több mint egy tucatnyi korábbi Nokia számára érhető el az Android 10 operációs rendszer frissítések révén. És most már a Nokia 2.3 és a Nokia 6.2 tulajdonosok is használhatják például a Google által biztosított sötét módot, ami az Android egészét átjárja. És ezeknél a mobiloknál kiválóan alkalmas a szem kímélésére. És elérhető lesz az embereknek a tovább fejlesztett szülői felügyeleti szolgáltatás, ami a mostani időszakban különösen jól jöhet a családokban, ahol a gyerekek a megszokottnál jóval több időt töltenek az androidos kütyük társaságában.

Az Android 10 érkezésével a felhasználók igénybe vehetik majd a Fókusz módot is a digitális jólét jegyében. Ez arra szolgál, hogy az emberek kizárják a leginkább figyelemelterelő applikációkat egy időre, és csak a lényeges dolgokra, például a munkára koncentráljanak. A megfelelő figyelem elérése a távmunkában különösen nehéz feladattá tud válni. És egyebek mellett a biztonságra is jó hatással van az Android 10 a dedikált adatvédelmi szekció, valamint a frissen bevezetett helyinformáció korlátozási lehetőség révén.

Galéria megnyitása
Nokia 6.2

A Nokia 2.3 esetében még sajnos a március biztonsági frissítésekkel kell együtt élnie a felhasználóknak április végén is, a Nokia 6.2 viszont már ilyen szempontból is jól teljesít, mert az áprilisi javításokat is felvonultatja.

Az előbbi készülékre nagyjából 1,1 GB-os csomagot kell majd a telepítés előtt letölteni, az utóbbira pedig 1,5 GB az Android 10-et elhozó frissítés, így ezeket könnyen fel lehet ismerni. A mobilok több mint 40 országban frissülnek napokon belül, és a következő hetekben pedig globálisan mindenkihez elér majd az új rendszer. Sajnos Magyarország egyik mobilnál sincs benne az első frissítési hullámban.

A finneknél a hosszú szoftveres támogatás biztosítása alapnak tekinthető. A HMD Global korábban már előre jelezte, hogy milyen üzemben frissülnek majd a mobiljai, és ha minden igaz, akkor ez alapján legközelebb a Nokia 3.1 Plus tulajdonosok örülhetnek majd az Android 10 érkezésének. A vállalat májusban frissítheti továbbá a Nokia 1 Plus és a Nokia 5.1 Plus mobilokat, majd ezeket követően pedig még a második negyedév vége előtt terítékre kerülhet a Nokia 2.1, a Nokia 3.1, a Nokia 5.1, valamint az alsókategóriás Nokia 1 is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap