Újabb netbookok Pineview processzorral

A nagy Pine Trail rohamra már lassan minden gyártó reagált: a tegnapi nap folyamán a Dell, az MSI és az ECS megoldásait is megtekinthettük, valamint néhány napja már az ASUS Pineview processzorral ellátott netbookjairól is adtunk némi információt. Most újabb vállalatok rukkoltak elő saját megoldásaikkal a témában, következzenek hát maguk a termékek.

Újabb netbookok Pineview processzorral

A nagy Pine Trail rohamra már lassan minden gyártó reagált: a tegnapi nap folyamán a Dell, az MSI és az ECS megoldásait is megtekinthettük, valamint néhány napja már az ASUS Pineview processzorral ellátott netbookjairól is adtunk némi információt. Most újabb vállalatok rukkoltak elő saját megoldásaikkal a témában, következzenek hát maguk a termékek.

[bold]A Samsung az N150-es és NB30-as modellekkel készül

[/bold]

A gyártó hivatalosan ugyan még nem jelentette be újdonságait, ám a róluk szóló információk már napvilágot láttak, így közre adjuk őket mi is. A két friss, Pine Trail alapokon nyugvó noteszgép a többi gyártó termékeihez hasonlóan 10,1 hüvelykes képátlóval, és 1024 x 600 pixeles natív felbontással rendelkező kijelzőt kapott. A netbookok egy 1,66 GHz-en ketyegő, Intel GMA 3150-es integrált videó vezérlővel is felvértezett Atom N450-es processzort, valamint 1 GB-nyi rendszermemóriát tartalmaznak, az adatok tárolásáról pedig egy 160 GB-os merevlemez gondoskodik. Az NB30-as verzió esetében a merevlemez szabadesés szenzorral is el van látva, amely ütés, vagy hirtelen mozgás esetén kikapcsolja a merevlemezt pár pillanatra annak érdekében, hogy adataink, illetve adattárolónk túléljék a "megrázkódtatást".

A Samsung mindkét újdonságában találunk egy három az egyben kártyaolvasót, egy 10/100 Mbps-os Ethernet vezérlőt, egy 0,3 megapixeles beépített webkamerát, valamint egy hatcellás, 4400 mAh-ás akkumulátort is, amely a rendszer tápellátását biztosítja. A gyártó az N150-es modell esetében nagyjából 7 órás, míg NB30-as társánál 6,5 órás üzemidőt tart maximálisnak. A hírek opcionális 3G és GPS támogatást is említenek az N150-es modell esetében, ám erről egyelőre konkrét információk nem állnak rendelkezésre.

A termékeken előtelepített Windows 7 Starter operációs rendszer foglal majd helyet. Az újdonságok már előrendelhetőek: az N150-es modellért 374 dollárt, míg az NB30-as változatért 406 dollárt kérnek el.

[bold]A Fujitsu egyelőre csak a LifeBook MH380-ast dobja piacra

[/bold]

A gyártó újdonsága a hírek szerint háromféle színben lesz elérhető: barna, fekete és fehér. A netbook 10.1 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel büszkélkedik, ám a megszokott 1024 x 600 pixeles helyett ennél a modellnél már 1366 x 768 pixeles natív felbontás áll rendelkezésre. A rendszer egy többérintéses touchpad-et is kapott, ezen kívül SD/SDHC kártyaolvasóval, 1,3 megapixeles webkamerával, 802.11 b/g/n WiFi adapterrel és 2.1-es Bluetooth adapterrel szintén fel van szerelve.

A netbook a GMA 3150-es integrált videó vezérlőt tartalmazó Atom N450-es processzor mellett a megszokottnál kétszer több, azaz 2 GB-nyi memóriát kapott, 160 GB-os merevlemez helyett pedig egy 250 GB-os adattárolóval látta el a gyártó.

Az átlagos megoldásoknál vonzóbb specifikációkkal rendelkező Fujitsu MH380-as netbook várhatóan január folyamán kerülhet a boltok polcaira.

A HP sem marad ki a jóból: érkezik a Mini 210-as

A gyártó ugyan a Samsunghoz hasonlóan hivatalosan még nem mutatta be Pineview processzorral felvértezett Mini 210-esét, ám az eCOST.com-on már feltűnt a szerkezet, így a specifikációi is rendelkezésre állnak. A Mini 210-es 10.1 hüvelykes LCD kijelzővel büszkélkedik, amelynek natív felbontása egyelőre nem derült ki. A netbook belsejében a már megszokott Atom N450-es processzor bújik meg 1 GB-nyi rendszermemória társaságában, az integrált videó vezérlő szerepét pedig egy a processzorba épített Intel GMA 3150-es modell tölti be itt is. A termékbe 160 vagy 250 GB-os merevlemezzel vásárolhatjuk majd meg, a rendszer tápellátásáról pedig választásunktól függően 3- vagy 6 cellás akkumulátor gondoskodhat.

Természetesen a HP megoldásánál találunk még öt az egyben kártyaolvasót, beépített webkamerát, valamint a szokásos 10/100 Mbps-os Ethernet vezérlőt, WiFi adaptert és egy előtelepített Windows 7 Starter kiadást, ami az operációs rendszer szerepét tölti be.

A kék és fekete színben forgalomba kerülő újdonság a többi gyártó termékéhez hasonlóan január folyamán jelenhet meg az üzletek polcain, a Mini 210 ajánlott végfelhasználói ára pedig 320 és 400 dollár között fog elhelyezkedni, felszereltségtől függően.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward