Újabb mobilos kontrollert készített a Razer

És ezúttal nem korlátozza a vállalat a támogatást maroknyi eszközre.

Újabb mobilos kontrollert készített a Razer

A Razer rengeteg gamer terméket kínál, és még játékosoknak szánt okostelefonnal is rendelkezik, valamint olyan kontrollert is biztosít már, amivel Nintendo Switch-szerű élményt lehet elérni. Az októberben leleplezett, Junglecat névre hallgató szerkezet viszont csak néhány okostelefonnal volt használható, ami miatt nem kevés kritika érte a Razert. Ezért most a cég újabb lépésre szánta el magát ezen a fronton.

A CES alkalmával a Razer már egy olyan játékvezérlőt mutatott be, aminél a kompatibilitás nincs szűk határok közé szorítva. A Razer Kishi esetében azt a legfontosabb kiemelni, hogy a legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható mobillal lehet használni, legyen az valamilyen androidos termék, vagy esetleg az Apple megoldása. De hozzá kell tenni, hogy ez nem azt jelenti, hogy Bluetooth kapcsolattal üzemelne, fizikai összeköttetésben áll majd az okostelefonnal. Lehet majd használni C-típusú USB csatlakozóval és persze Lightninggal is, ami az iPhone-ok miatt lényeges.

Galéria megnyitása

A Kishi szállítás közben össze lesz pattintva, így könnyedén lehet hordozni. Amikor pedig használatba kell venni, csak ketté kell venni, és a két rész közé be kell ékelni a felhasználni kívánt mobilt. A készüléke a helyére csúcstatást követően stabilan rögzülni fog mindkét oldalon.

A fizikai kapcsolat miatt elméletileg borzasztóan alacsony késleltetéssel fog működni a kontroller, ami értelemszerűen nem elhanyagolható a mobiljátékok nyüstölése közben. És a Razer elmondása alapján az Android rendszerű mobiloknál a Kishi használható lesz a felhő alapú játékos szolgáltatásokkal is, így például a Stadiával, a GeForce NOW-val vagy az xClouddal. Az iPhone-okra ezek nem érhetőek el, de ha lennének, akkor minden bizonnyal ott is biztosítva lenne a támogatás.

Galéria megnyitása

Mivel nem egy Bluetooth-os kütyüről van szó, nem kell azzal foglalkozni, hogy töltve legyen a használat előtt. Persze felmerül a kérdés, hogy mi van akkor, ha a mobil kezd lemerülni, de a felhasználó játszani szeretne tovább. Nos, nem kell levenni a kontrollert ahhoz, hogy töltőre legyen csatlakoztatva a szerkezet, ugyanis kapott egy külön aljzatot a keresztültöltéshez. Azt a Razer nem mondta el, hogy maga a kontroller milyen fogyasztással rendelkezik, de reményeink szerint csak azért nem esett erről szó, mert minimálisan veszi igénybe az akkumulátort.

Nem tértünk még ki rá, de egy tipikus konzolos kontroller elrendezésével szolgál a Kishi, a Razer nem szeretett volna a megszokottól eltérő megoldásokat alkalmazni. A termék rendelkezik vállgombokkal is, amiknek köszönhetően még jobb lehetőségeket nyújthat a játékok közben. És minden játékkal tökéletesen fog működni, ahol van mobilkontroller támogatás (Android), illetve MFi kompatibilitás (iOS).

Galéria megnyitása

A Razer azt is elárulta, hogy nem magában hozta össze a Junglecat után a Kishit, hanem a GameVice segítségét kérte ehhez. A partnerkapcsolat révén létrehozott termék jelen állás szerint mindkét vállalat eddigi megoldásainál jobb opciónak tűnik a gamerek számára. (Hiszen a GameVice maga is forgalmaz ilyen kütyüt.)

A Razer Kishi megjelenésével kapcsolatban a CES-en csak annyi derült ki, hogy az 2020 elején fog a boltokba kerülni. Konkrétabb megjelenési dátum vagy várható ajánlott fogyasztói ár egyelőre nem került szóba.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap