Újabb iPhone-ok gyártását viszi Indiába az Apple

Állítólag már aktuális csúcsmodellek esetében is számolni kell majd indiai összeszereléssel.

Újabb iPhone-ok gyártását viszi Indiába az Apple

Az Apple néhány olcsóbb iPhone modelljét már eddig is részben Indiában szerelték össze, hamarosan pedig még több okostelefonnál lesz ez jellemző. Friss iparági jelentések szerint a Foxconn közreműködésével már nemcsak olcsóbb iPhone modellek fognak készülni Indiában, hanem zászlóshajók is.

Eredetileg a cupertinói alakulat az iPhone SE esetében szavazott először bizalmat az indiai gyártásnak, majd később más készülékeknek (pl. iPhone 6s) az előállítása is beindult a hatalmas felvevőpiacnak számító fejlődő országban. Eddig viszont nem a Foxconn, hanem a Wistron Corp volt ebben az Apple partnere, és egyetlen esetben sem volt olyan, hogy az aktuális generáció tagja készülhetett Indiában, ez viszont most megváltozni látszik.

Galéria megnyitása

Az indiai kormány illetékesének beszámolója szerint a Foxconn Tamilnáduban található üzemében indul majd be 2019 első negyedévében az iPhone X-szériájának gyártása. Ennél közelebbit egyelőre nem tudunk az ügy kapcsán elmondani, szóval az nem ismert, hogy konkrétan milyen modellekről van itt szó. Több forgatókönyv is elképzelhető. Meglehet, hogy csak a legolcsóbb iPhone XR modellek egy része készül majd Indiába, de az is benne van a pakliban, hogy már a drágább társainak, az iPhone XS-nek és az XS Max-nak az előállítása is Tamilnáduban történhet. Sőt mi több, még az sem zárható ki teljesen, hogy a korábbi pletykáknak megfelelően tényleg visszatér az iPhone X, és ennek a gyártása folyik majd a Foxconn bővülő üzemében. Ezt a modellt a különleges felépítésével és az előző generációs belbeccsel lehetne mindegyik új szerkezetnél olcsóbban forgalmazni Indiában.

Galéria megnyitása

A Foxconn más vállalatoknak is készít a szóban forgó gyárban okostelefonokat, így például a Xiaomi egyed modelljei is ott látják meg a napvilágot. És a vállalat több mint 350 millió dollárból tervezi a gyártókapacitásának a bővítését, szóval a későbbiekben még több eszköz összeszereléséről gondoskodhat az érintett régióban. A hír kapcsán megtudhattuk, hogy Tamilnáduban akár 25 ezer új munkahely is létrejöhet a fejlesztéseknek köszönhetően, így lényegében mindenki nyerhet az üzlettel.

Az indiai gyártás egyébként jelentősen megváltoztathatja a vállalat ottani stratégiáját is. Ennek az az oka, hogy nemcsak alacsonyabb előállítási költséggel járhat az Apple számára ez a lépés, hanem megvan ennek az az előnye is, hogy nem kell az importálásért pluszban fizetnie a vállalatnak. Hiszen ahogy arról már többször is beszámoltunk korábban, Indiában nagyon keményen büntetik azokat a termékeket, amiket nem helyben állítanak elő, hanem készen visznek be az országba. Szóval az Apple sokkal versenyképesebbé válhat a fejlődő régióban, ahol eddig nem igazán tudott versenybe rugni az olyan konkurensek mellett, mint a Samsung vagy a Xiaomi, de meg kell említeni a OnePlust is, aki a friss statisztikák szerint a felsőkategóriás modellek eladása terén dominál.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap