Újabb infók a közelgő Windows 8.1 frissítéssel kapcsolatban

Egyre több részletről hull le a lepel, amelyek alapján egyre vonzóbbnak tűnik az érkező frissítés. 

Újabb infók a közelgő Windows 8.1 frissítéssel kapcsolatban

A márciusban érkező Windows 8.1 frissítés a korábban kiszivárgott információk szerint hoz néhány újítást: a Metro alkalmazások például bezárás gombot kapnak és kitűzhetőek lesznek a tálcára. A jelek szerint azonban további olyan fejlesztésekre is lehet számítani, amelyek összességében barátságosabbá, könnyebben kezelhetővé varázsolják a Microsoft legmodernebb operációs rendszerét.

A legfrissebb információk alapján úgy tűnik, hogy a Start képernyőre két extra gomb kerül: az egyik a minél gyorsabb keresésről (Search), a másik a minél gyorsabb kikapcsolásról (Power) gondoskodik. Az új gombok rögtön a bejelentkezett felhasználó fiókjának ikonja mellett, a jobb oldalon jelennek majd meg. Ezekkel a gombokkal az említett funkciók közvetlenül, gyorsan és kényelmesen elérhetőek lesznek – használatukhoz nem kell majd a jobb oldali Charms bart elővarázsolni (bár keresni eddig is lehetett anélkül, hogy előtte direktbe odakattintottunk volna).

A fentiek mellett arra is fény derült, hogy a Metro alkalmazások jobb egérgombbal előcsalogatható helyi menüt kapnak, ami egérrel történő vezérlésnél nagyfokú kényelmet jelent. Érintőkijelző esetén továbbra is előjön majd a szokásos alkalmazás sáv a kijelző alsó részén, a helyi menü csak és kizárólag egér használata mellett lesz elérhető.

A Microsoft szoftvermérnökei természetesen a táblagépek tulajdonosait sem hagyják majd fejlesztések nélkül. Megbízható forrástól származó információk alapján úgy tűnik, a Microsoft komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy az operációs rendszer kevesebb helyet foglaljon az háttértáron, és memóriaigénye is kisebb legyen, mint manapság. Az operációs rendszer egy 2 GB-nyi rendszermemóriával ellátott táblán remekül fut, de a Microsoft a jelek szerint azt szeretné, ha ugyanezt egy 1 GB-nyi rendszermemóriával gazdálkodó tábla használatakor is el lehetne mondani (bár remélhetőleg ha sikerül, akkor azért nem kezdenek el megjelenni az 1 GB-os táblák).

A Windows 8.1-es operációs rendszert érintő frissítés várhatóan március 11-én válik elérhetővé. Addig egészen biztosan érkeznek még információk az általa kínált újításokkal kapcsolatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward