Újabb hajtogatós mobilok jöhetnek a Samsungtól

Kettő eszközzel kapcsolatos pletykákat is lehet hallani, és mindkettő igazán különleges lehet, miközben teljesen eltérnek majd egymástól.

Újabb hajtogatós mobilok jöhetnek a Samsungtól

A Samsung első hajtogatható okostelefonja egyelőre késik, mert minőségi problémái akadtak, de a vállalat hamarosan útnak indíthatja majd a készüléket. A Galaxy Fold a reményei szerint sokak érdeklődését fogja felkelteni, és több mint 1 millió példányban kelhet el idén. Bár az első hajtogatható készülék még nem is kapható, a pletykák már arról szólnak, hogy milyen modellek érkezhetnek a következő időszakban.

Friss híresztelések szerint érkezik egy kisebb Galaxy Fold variáns, amit szintén úgy hajthatnak majd össze a felhasználók, hogy a megjelenítője belülre kerül. Viszont itt már nem az lesz a cél, hogy egy táblagépnyi kijelzőt lehessen mobil méretűvé „varázsolni”, hanem az, hogy a mostani okostelefonoknál egy kompaktabb eszközt kapjanak az emberek. Állítólag a Samsung a kagylós mobilokhoz hasonló masinát hozhat majd kalap alá. Tehát biztosított lesz egy akkora megjelenítő, ami egy mai mobilban van, és hordozás közben sokkal kisebb méretűre lehet majd összehajtani.

Galéria megnyitása
Koncepció szabadalmak alapján

A pletykák arra is kitérnek, hogy mekkora lehet a ennek az eszköznek a képátlója, ez a készülék egy 6,7 colos panellel lehet szerelve, ami megegyezik a Galaxy S10 5G képernyőjének a méretével, viszont itt előre láthatólag egy elnyújtottabb képarányt kell majd üdvözölni. A Galaxy Foldnak van egy külső kijelzője is, és a lehető legjobb használhatóság érdekében elvileg a fejlesztés alatt álló modellnél is előkerülne egy ilyen egység, ez mindössze 1 hüvelyk körüli méretűre lehet szabva. Ha biztosított a külső megjelenítő, akkor a fontosabb információkat pillanatok alatt lehet ezen ellenőrizni, megnézhető a pontos idő/dátum és minden értesítés is kicsi méretben, nem kell annyit nyitogatni a mobilt, és így kevesebb igénybevételnek lesz kitéve a flexibilis felépítés; a megjelenítő és a zsanér is tovább bírhatja.

Ezen felül olyan pletykák is napvilágot láttak a napokban, hogy a Samsung egy nagyobb eszközön is dolgozik, de ebben az esetben még tényleg csak nagyon kevés információ áll a rendelkezésünkre. A beszállítói adatok alapján a vállalat egy olyan hajtogatható készülékkel is előrukkolhat valamikor a következő év elején, ami a Huawei Mate X-hez hasonlóan egy 8 hüvelykes megjelenítőnek adhat majd otthont. Azt viszont ebben az esetben nem lehet tudni, hogy a hajtogatás miként menne, maradna a cég a Galaxy Fold dizájnjánál, esetleg a Huawei nyomán egy kifelé hajtható készüléket hozhat kalap alá, vagy egy harmadik formulához nyúlna. Érdekesség, hogy ennél a nagyobb terméknél még egy S Pen értinőceruza is előkerülhet, ami a Note modellek kiváltsága. Ebből kiindulva ez lehetne a Galaxy Note Fold.

Galéria megnyitása
Koncepció szabadalmak alapján

Az újabb a készülékeknél már simábban mehet majd a fejlesztés, és minden bizonnyal megbírhatóbb termékekről lehet majd szó, mint az első körben. A Samsung a további fejlesztéseknél már felhasználhatja a tervezés alatt a Galaxy Folddal szerzett tapasztalatokat. Például úgy alakíthatja ki a zsanért, hogy azon véletlenül se tudjon besurranni a por, ami a panel meghibásodását okozhatja.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap