Újabb gamer mobil jön a Xiaomitól

A Black Shark szériát is elérheti az IGP-ben érzékelhetően megerősödött Qualcomm mobilplatform.

Újabb gamer mobil jön a Xiaomitól

A Black Shark termékcsalád folyamatosan gyarapodik, és még ebben a hónapban tovább bővül a széria. A Black Shark 2 márciusban mutatkozott be, és máris készülhetünk a Black Shark 2 Pro érkezésére, ami előre láthatólag a dizájnban nem fog jelentősen eltérni, de a teljesítményét tekintve fentebb léphet.

Hivatalos forrásból derült ki, hogy a Black Shark 2 Pro július 30-án fog reflektorfénybe kerülni egy rendezvényen. A szóban forgó esemény ottani idő szerint délután 2 órakor fogja kezdetét venni. A különleges igényekhez igazított okostelefon Kínában kerül majd bemutatásra, és ott is lesz először megvásárolható, mint eddig minden Black Shark modell. Borítékolható persze, hogy idővel ez a szerkezet is szélesebb körben lesz hozzáférhető.

Galéria megnyitása

A játékosoknak dedikált eszközről a vállalat már egy előzetes fényképet is publikált. Bár ezen a felvételen csak azt lehet látni, hogy milyen lesz a készülék hátoldalának kontúrja, de az már ebből is leszűrhető, hogy a Black Shark 2-höz képest a dizájnban nem érdemes nagy változásra számítani. Itt az ördög a részletekben rejlik majd, szinte biztos, hogy a készülék sebességéről gondoskodó rendszerchip lesz az, ami elsősorban változik. A Qualcomm nemrégiben jelentette be a Snapdragon 855 Plus mobilplatformot, ami a Snapdragon 855 helyét vette át a csúcson. Az ASUS ROG Phone II már a Snapdragon 855 Plusszal mutatkozott be, és a gamer vonalon a Xiaomi sem szeretne lemaradni, ezért adhatja ki különösebb késlekedés nélkül a Black Shark 2 Prót.

Galéria megnyitása

A Snapdragon 855 Plus egyébként a processzor tekintetében nem hozott túl nagy előrelépést, alig négy százalékkal emelte a Qualcomm a CPU teljesítményét, a grafikus feldolgozó tekintetében viszont már más a helyzet. Az Adreno 640 működési frekvenciája olyan mértékben lett fentebb tornászva, ami 15 százalékos gyorsulást hozhat a konyhára, ez pedig adott esetben már mérhető differenciát okoz. A tervezők talán egyéb módosításokkal is készülnek a chipcserén túl, de a részletekre valószínűleg már csak a bemutatón fog fény derülni.

Érdekesség egyébként ennek a hírnek a kapcsán, hogy a Nubia már néhány nappal korábban, szinte rögtön a Snapdragon 855 Plus leleplezését követően jelezte, hogy készen áll az új lapka felhasználására. Szóval minden jel szerint a gamer okostelefonok fejlesztői lehetnek majd azok, akik elsősorban a magukénak érzik majd a Qualcomm legerősebb rendszerchipjét. A Nubia egyébként a Red Magic 3 frissítését vetítette előre, de azt nem árulta el egyelőre, hogy ez a készülék mikor debütálhat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap