Újabb fejlesztésekkel érkezett az iOS 13 ötödik bétája

Az Apple kisebb-nagyobb újításokkal, módosításokkal indította el az iOS, valamint az iPadOS soron következő kiadását.

Újabb fejlesztésekkel érkezett az iOS 13 ötödik bétája

Az Apple előre láthatólag az utolsó bétáknál már csak a hibajavításokra és a stabilitásra fog koncentrálni, de az iOS 13 béta 5 még szép számmal hordoz változtatásokat szerte az operációs rendszerben. Az alábbiakban részletesen megnézzük, hogy milyen változásokkal találkozhatnak majd azok, akik az előző bétát frissítik az új kiadásra.

Az iPadOS esetében a főképernyőn át lehet már ettől kezdve állítani az ikonok sűrűségét, így a kisebb és a nagyobb táblagépeknél is ideálisra állítható az ikonok eloszlása. Kettő opció van itt jelenleg, az egyik a 4x5-ös felosztás, a másik pedig a 6x5-ös, szóval akár 30 ikon is megjelenhet egyszerre a képernyőn. Ezek a lehetőségek „Nagyobb”, valamint „Továbbiak” címszavakkal szerepelnek majd a vonatkozó beállításokban. Az iPadOS esetében pedig még az is külön újítás, hogy az egérhez tartozó mutató méretét szélesebb skálán lehet variálni, és az eddiginél kisebbre is vehető. Plusz még a Siri beállításainál is lesz olyan változtatás, ami csak a tabletes felületnél megfigyelhető.

 

Galéria megnyitása

Az iOS 13 már a telepítésnél, illetve az első indulásnál igyekszik majd felhívni arra a figyelmet, hogy van benne sötét és világos mód is. A telepítést követően felkínálja majd a felhasználóknak a választási lehetőséget a két különböző opció közül. És az animáció simább lett az átváltáskor, mint eredetileg volt. Az Apple folyamatosan finomítgatja a megosztási lapot, és most is át lett egy kicsit szabva ez a szekció. Már ki lehet emelni kedvenc parancsokat, melyek mindig gyorsan elérhetőek lesznek. És az egyes területek pedig csoportosítottan fognak megjelenni, ami szintén a gördülékenyebb használatot szolgálja. Tisztább is lett a megosztási lap, és a használt betűtípus is módosult egy kicsit.

 

Galéria megnyitása

Az iOS 13 már több mozgási díjat vonultat majd fel a Tevékenység applikáción belül. Korábban itt még 1000 jelentette a maximumot, most viszont már vannak elérhető jelvények 1250, 1500, 1750 és 2000 mozgási cél elérésekor is. Mivel naponta eggyel haladhat a számláló, így a legmagasabb jelvény eléréséhez nagyon hosszú ideig kell kitartónak maradni. Az iOS 13 még a hangerőszabályzóhoz is hozzányúl, ezen kifinomultabban lehet már állítani a hangerőt, összesen 34 szint van így már az ötödik bétában, és amikor a minimumot vagy a maximumot eléri ez a beállítás, akkor azt rezgéssel jelzi a masina. A CarPlay szolgáltatás használatakor végre be lehet állítani, hogy ne legyen kitéve a borító, így több hely marad a zene címének és az előadó nevének.

 

Galéria megnyitása

A Parancsok program megrövidült az „Automatizálások” funkcióval, de ez lényegében biztos, hogy csak átmenetileg van így, és a következő kiadásokkal vissza fog kerülni. Valószínűleg valamilyen hibát észleltek ennél a fejlesztők, és ezért kellett egyelőre megválni tőle. Az Otthon alkalmazás esetében egy apróbb módosítást üdvözölhetünk, bővült az elérhető háttereknek a kínálata az iOS 13 új bétájának az érkezésével. És megváltozott a hálózati kapcsolati állapot jelzése annyival, hogy a kapcsolat típusának a kijelzője (pl. LTE) ugyanolyan magas karakterméretre váltott, mint a környező ikonok. Végül visszatért a Safariba a 3D/Haptic Touch linkeken való használatakor a „Megnyitás új lapra” parancs.

 

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap