Újabb Evolve DLC botrány van kibontakozóban

Az Evolve fejlesztői megszegték a játékipar egy íratlan szabályát.

Újabb Evolve DLC botrány van kibontakozóban

Ingen kolléga éppen most kelt ki éles hangvételű cikkben a DLC-k és a szezonbérletek ellen. Véleményével nincs egyedül. A játékosok körében ugyanis egyre nagyobb ellenérzést szül, hogy a fejlesztők a teljes áron kínált alkotások esetében is elképesztő mennyiségű letölthető tartalmat készítenek, és ezek java részénél nehezen érthető, hogy azon kívül, hogy külön árusítva őket nagyobb bevételt lehet velük elérni, miért is nem képezték az alapjáték részét.

A napokban megjelent Evolve esetében is nem kis felhördülést keltett, hogy olcsónak nem nevezhető DLC-k áradata várható majd hozzá. Ezért sokakat meglepett, amikor a NeoGAF a témával foglalkozó fórumán egy Agrius nicknevű felhasználó védelmébe vette a kaliforniai céget, azt állítva, hogy az csak a DLC-k segítségével tud talpon maradni, mivel a mai játékok túl olcsók. Szerinte inflációarányosan 85-90 dollárt kellene kóstálnia egy programnak, hogy azon tisztes haszon maradjon. Mivel azonban ennyit senki sem hajlandó fizetni, nincs más megoldás, mint a tartalom egy részének kiegészítőként való árusítása.

Egy, a többségétől eltérő vélemény, legyen bármennyire is érdekes, önmagában még nem lenne hírértékű. A történet pikantériája viszont az, hogy az azóta már bannolt Agrius a játék egyik fejlesztője, aki ezt az apró részletet hogy, hogy nem, de elhallgatta hosszú és részletekbe menő értekezésében.

Ez pedig főben járó vétek, hiszen úgy igyekezett befolyásolni a közönséget, mint ha csak egy átlagos fórumozó lenne, aki nem csak hogy elfogadja az Evolve-on dolgozó stúdió üzletpolitikáját, de egyet is ért vele. Az ilyesmi pedig PR-szempontból könnyen katasztrófává fajulhat egy amúgy is indulatokat korbácsoló játék esetén, mert ennél etikátlanabb húzás kevés akad.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward