Újabb béta érkezett az iOS 13-ból

Az Apple folyamatosan dolgozik a hibák elhárításán, és az iOS/iPadOS finomítgatásán.

Újabb béta érkezett az iOS 13-ból

Még csak augusztus közepe van, de már a hetedik bétájánál tart az iOS 13 operációs rendszer, illetve a táblagépekre leszármazott iPadOS. Az Apple szakemberei fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy a viszonylag sok újítással érkező megoldás stabilan és gyorsan tegye a dolgát.

A továbbiakban azt fogjuk megnézni, hogy az iOS 13 béta 7 fedélzetén milyen újításokkal lehet találkozni az eddigi visszajelzések alapján. A beszámolókból kiindulva hatalmas módosításokra már nem igazán kell számítani ettől kezdve, most már inkább a hibák kijavítására koncentrálhatnak a fejlesztők a színfalak mögött. Apró dizájnbeli változás például az, hogy a mappák böngészése közben megváltozott a háttér színe, az Apple már ismét a szürke alapot használja az után, hogy a korábbi bétáknál ezen változtatott. A vezérlőközpontban pedig immáron nem az olvasható, hogy „Dark Appearance” vagy „Light Appearance”, hanem szimplán csak „Dark Mode”, illetve „Light Mode” szerepel.

 

Galéria megnyitása

Az Apple újra törölhetővé tette az üzenetek esetében a csatolmányokat. Legyen szó egy fényképről, videóról, hivatkozásról vagy egyszerű dokumentumról, el lehet távolítani minden további nélkül a Messagesből. Hogyan megy ez? Nos, csak az érintett beszélgetésen belül meg kell nyomni az „i” gombot, majd hosszan meg kell érinteni azt a csatolmányt, amit el akar távolítani. Itt már rögtön láthatóvá válik a menüben a törlés parancs a mentés, a megosztás és a másolás mellett. Az e-mail esetében pedig újítás, hogy úgy blokkolhatóak küldők, hogy be lehet állítani, hogy az adott címről azonnal a kukába kerüljenek a levelek, vagy azok maradjanak a bejövők között blokkoltnak bélyegezve. Az alapbeállítás az utóbbi lesz.

 

Galéria megnyitása

Megváltozott a leírása a „Silence Unknown Callers” beállításnak, így ez már másképpen működik mint korábban. Az iOS 13 béta 7 esetében az okostelefonok azokat a hívásokat fogják engedélyezni, amik a névjegyzékben szerepelnek, vagy ott vannak a korábbi kimenő hívások listáján, szóval a felhasználó valamilyen ügyben már próbálta azt hívni, vagy jegyezve vannak a Siri ide vonatkozó funkciójánál. A Photos applikáción belül az Apple megnövelte az előnézeti képek méretét a nyitólapon, amikor minden fénykép egyszerre látható. Itt korábban kisebb előnézeti képek voltak, most már csak három oszlopba vannak ezek rendezve. Így kicsit tovább tart a végig görgetés, de ha keres valamit az ember, akkor könnyebben ki lehet azt szúrni.

 

Galéria megnyitása

Az Apple az iOS 13-mal bevezette az összevont Find My alkalmazást, ami egyszerre segít az ismerősök, rokonok és a készülékek megtalálásában is. Ez a program most már értesítést küld a találatokról szükség esetén. És egy másik újítása, hogy a lap alján a menüben felbukkant a „Help a Friend” gomb, ami arra szolgál, hogy mások képesek legyenek pillanatok alatt megtalálni az elveszett készülékeiket. Ez lényegében csak egy hivatkozás egyébkénit, ami az iCloud.com-ra vezet, itt beléphet az ember, és meg tudja nézni a szerkezeteinek a pozícióját. És egy kellemes apróság, hogy a Ne zavarj mód most már szinkronizálva lesz az Apple Watch okosóra és a hozzá kapcsolódó eszköz között.

 

Galéria megnyitása

Néhány korábban eltávolított háttérkép visszatért ezzel a béta kiadással, és új kép is került a választhatók listájára. A billentyűzeten pedig megváltozott a mikrofon ikonja, némileg át lett ez tervezve, és kényelmesen elérhető a szerkesztési gyorsmenü gépelés közben, csak három ujjal kell ehhez megkoppintani a kijelzőt, és máris előjön a kivágás, másolás, beillesztés, visszavonás. A TestFlight képernyő esetében a rendszer már azt is elmagyarázza, hogyan lehet képernyőmentéseket készíteni. Ezeken felül kisebb nagyobb változások tapasztalhatóak még egyebek mellett a 3D Touch, valamint Screen Time esetében is.

Az iOS 13 valószínűleg még kapni fog több béta kiadást is, mielőtt a végleges elérhetővé válik, de már nem kell erre túl sokat várni, szeptember első felében kerülhet bevetésre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap