Shop menü

ÚJ ZÁSZLÓSHAJÓVAL RUKKOLT ELŐ A MOTOROLA, ITT AZ EDGE 40 PRO

Az Edge széria legújabb tagja 165 Hz-es kijelzőt, 60 MPixeles frontkamerát és csúcs-Snapdragon rendszerchipet hoz a vásárlóknak.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Új zászlóshajóval rukkolt elő a Motorola, itt az Edge 40 Pro

A Motorola a Lenovo zászlaja alatt továbbra is biztos háttérrel üzemelhet, ami nem mondható el a Legion gamer mobilokról, ezek alól ugyanis kirántotta a talajt a vállalat, hogy spóroljon. A Motorolánál már készül az új generációs Razr hajtogatható szerkezet, és de ennél is fontosabb most, hogy itt az Edge 40 Pro, ami a vállalat új csúcsmodellje a globális piacok számára.

Az új Edge a Moto X40 alapjára épül, azt a cég korábban Kínában állította rajthoz. A készülék egy 6,67 hüvelykes megjelenítőt vonultat fel, ami Full HD+ felbontással szolgál, és íveltek a peremei, ennek köszönhetően nagyon látványos a megjelenése. A képernyő 165 Hz-es működésre képes, támogatja a Dolby Visiont, persze pOLED technológiás, és 1100 nites fényerőt tud biztosítani. Valós 10 bites támogatást nyújt a képernyő, és a DCI-P3 színtér kihasználása sem jelent neki gondot.

Galéria megnyitása

Az Android 13 operációs rendszerrel a fedélzetén érkezik az Edge 40 Pro. A Motorola többnyire a natúr Android felületet biztosítja, néhány extrával persze azért szolgál a vásárlóknak. A jobb biztonság érdekében adott például a Moto Secure és a ThinkShield, és a kamera alkalmazás is egyedi, és van asztali módja is a készüléknek, a Samsung DeX-hez hasonlóan.

Galéria megnyitása

Az Edge 40 Pro 60 megapixeles előlapi kamerát használ majd, ami képes a képpontok összevonására az érzékenysége növelése érdekében, így 1,22 mikronos pixelmérettel tud dolgozni. Fontos elmondani ennek kapcsán, hogy akár 4K Ultra HD videózásra is lehetőséget nyújt, 1080p-ben pedig tudja a 60 FPS-t.

Galéria megnyitása

Az okostelefon hátára három kamera került. A főkamera 1/1,55 colos szenzort használ, és itt a képpontok összevonását követően 2 mikronos pixelmérettel lehet számolni. A szenzor 50 megapixeles, gondoskodik a fejlett PDAF támogatásról, és van optikai képstabilizálás is az F/1.8-as rekeszértékkel dolgozó lencserendszer esetén. Videózni 8K-ban képes az Edge 40 Pro, és 1080p mellett pedig el tudja érni a 960 FPS-t is, továbbá HDR10+ anyagok rögzítésére is képes, plusz van EIS stabilizálás a remegésmentes felvételekért.

Galéria megnyitása

Az egyik társkamera ismételten 50 megapixeles, de ebben az esetben már csak egy 1/2,76 colos szenzorról beszélhetünk. Az ultraszéles látószögű képalkotónak jutott ilyen nagy felbontású érzékelő, és jó hír itt, hogy támogatja az automatikus fókuszálást is, ennek köszönhetően makrózásra is lehetőséget nyújt. A másik társkamera pedig kétszeres zoomot nyújt, és már „csak” 12 megapixeles, de helyből 1,22 mikronos pixelekkel dolgozik, nem kell ehhez összevonnia a képpontokat.  

Galéria megnyitása

A Snapsragon 8 Gen 2 rendszerchipet kapta meg az okostelefon, ennek köszönhetően a sebességgel egészen biztos, hogy nem lesz majd probléma. Sokszor a mobilok zavarba ejtően sok kivitelben érhetőek el, de a Motorola Edge 40 Prónál ilyen probléma nincs. Az újdonság kizárólag 12 GB rendszermemóriával és 256 GB tárhellyel lesz megvásárolható, később jöhet 512 GB-os opció is, de ez még a hivatalos oldalon nem szerepel.

Galéria megnyitása

Az Edge 40 Pro kapcsolati képességeinek listáján szerepel a Bluetooth 5.3 modul, van benne A-GPS vevő, ami többfrekvenciás, és a Galileo támogatást is biztosítja. Adott az NFC chip, ráadásul már Wi-Fi 7 is biztosított itt, szóval nem érheti kritika. A mobil hálózati modem természetesen 5G képes, de azt azért meg kell jegyezni, hogy a mmWave támogatásról nem esett szó, amit lassan már azért a legtöbb csúcsmodellnek illene biztosítania. Dual-SIM-es a portéka és eSIM-mel is elérhető lesz majd, de persze csak DSDS üzemre képes.

Galéria megnyitása

A szerkezet nagyon kellemes fogást nyújt majd annak köszönhetően, hogy a hátoldala és az előlapja is ívelt. Ezen a ponton meg kell jegyezni, hogy az alumíniumötvözetből készült keretet Gorilla Glass Victus üveg fogja közre, a képernyőt és a hátlapot is ezzel borította a vállalat, így jól fogja bírni a gyűrődést a hétköznapok során. 161,16 x 74 x 8,59 milliméteres a mobil és 199 gramm a tömege. IP68 minősítéssel is szolgál a termék.

Galéria megnyitása

Csak USB-C csatlakozó van itt a kereten, de erről elmondható, hogy USB 3.2 szabványnak megfelelő és DisplayPort 1.4 támogatásról is gondoskodik. Lehet a készülékhez külső monitort vagy tévét csatlakoztatni, és ilyen módon előcsalogatható az asztali mód is, amit egérrel és billentyűzettel lehet használni. Sztereó hangszórót kapott a készülék, plusz biztosított a Dolby Atmos támogatás ezen a fronton. Az ujjlenyomat-olvasó a képernyő mögé lett elbújtatva, optikai biometrikus szenzort használ.

Galéria megnyitása

125 wattos teljesítménnyel lehet majd tölteni a Motorola Edge 40 Prót, ami igazán szép már, ennek köszönhetően alig több mint 20 percbe telik majd a teljes feltöltés, az 50 százalékos „printet” pedig 6 perc alatt letudja majd. Sajnos a rövid töltési időhöz az is hozzájárul majd, hogy kicsi az akkumulátor, hiszen csak egy 4600 milliamperórás telep került a gépbe energiaforrás gyanánt. Van vezeték nélküli töltési lehetőség is, noha csak 15 wattal, de a vezeték nélküli töltésmegosztás is adott, ez pedig 5 wattal mehet.

Galéria megnyitása

A Motorola Edge 40 Pro ajánlott fogyasztói ára az Európai Unióban 900 euróban lett meghatározva, szóval a Galaxy S23+ számára egy jó rivális lesz. A következő napokban indul a forgalmazása Európában, és bízunk abban, hogy Magyarországon is minél előbb megvásárolható lesz.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére