Új Windows 10 frissítés: Kiválaszthatjuk, mely GPU-t használja az adott alkalmazás

A funkció automatikusan is működik, vagyis a rendszer is képes lesz az optimális GPU kiválasztására, ám szükség esetén felülbírálhatjuk a beállítást.

Új Windows 10 frissítés: Kiválaszthatjuk, mely GPU-t használja az adott alkalmazás

A Microsoft fejlesztőcsapata folyamatosan dolgozik a Windows 10 funkcióinak bővítésén, illetve az esetlegesen felmerülő hibák elhárításán is. A következő nagy frissítőcsomagban egyebek mellett helyet kap egy olyan új funkció is, amelynek keretén belül akár manuálisan is hozzárendelhetünk majd egy-egy GPU-t egy adott feladathoz, amennyiben az adott rendszer több videokártyát és/vagy iGPU-t is tartalmaz.

A funkció alaphelyzetben automatikusan is képes működni, vagyis maga az operációs rendszer „dönti el”, az adott feladattípushoz mely grafikus processzort veti be. A 20190-es buildben már jelen van az az algoritmus, amely az említett funkcióért felel, ennek feladata pedig az, hogy kiválassza a rendelkezésre álló kínálatból azt a GPU-t, ami az adott feladathoz legjobban passzol.

Galéria megnyitása

Kis GPU erőforrást igénylő dolgokhoz, mint például webböngészéshez az iGPU lehet a legjobb választás teljesítmény és energiahatékonyság szempontjából, míg nagy GPU teljesítményt igénylő feladatoknál – például játékoknál és különböző grafikus szerkesztőprogramoknál – már a legnagyobb teljesítményt kínáló videokártya felé fordulhat a rendszer.

Az automatikus működést természetesen felülbírálhatjuk, ha szükséges, így az adott alkalmazáshoz az általunk kiválasztott GPU-t társíthatja a rendszer. Hasonló funkció már eddig is elérhető volt sok esetben a különböző noteszgépek esetében, ám ez az újítás mind az AMD, mind az Nvidia, mind pedig az Intel megoldásait támogatni fogja, valamint egyedi beállítási lehetőségeket is kínál, ami főleg azokhoz a noteszgépekhez jöhet jól, amelyeknél alapból nem áll rendelkezésre ilyen szolgáltatás. És persze egyes esetekben az asztali konfigurációknál is hasznos lehet, ha több GPU áll rendelkezésre. Hogy milyen előnyöket kínál a rendszer például energiahatékonyság terén? A tesztek majd megmutatják.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap