Új vezető kerül az LG Mobile élére

Új vezető kerül az LG Mobile élére

Az LG Mobile az elmúlt néhány évben folyamatos lejtmenetben volt, ezért a vállalat most egy olyan új vezetőt nevezett ki a részleg élére, aki korábban már bizonyított. A mostani személycsere nem tudni, hogy milyen változásokkal jár majd, de az biztos, hogy a vállalat célja az eladások élénkítése és a nettó bevétel növelése lenne, de ez nem lesz egyszerű feladat.

Az LG Mobile Communications Company jelenleg még Hwang Jeong-hwan irányítása alatt áll, de ez hamarosan meg fog változni, és a szakember helyét Brian Kwon veszi majd át. Kwon sikeresen virágoztatta fel a vállalat Home Entertainment Company részlegét, nagyon fontos szerepe volt abban, hogy az LG kiváló piaci pozícióba került az olyan szórakoztató elektronikai megoldások tekintetében, mint a televíziók és az audió eszközök, de a PC-s részleg felfelé ívelése is részben neki köszönhető a vállalat közleménye szerint. A cég vezetése úgy véli, hogy az ő szaktudása és tapasztalata a globális piacon, segíteni fog majd a mobilos részleg „gatyába rázásában”.

Galéria megnyitása
Az LG V40 ThinQ a vállalat legfrissebb reménysége

A dél-koreai alakulat néhány éve még állandó résztvevője volt az eladási toplistáknak, mostanra viszont visszaszorult, és már nemcsak az Oppo és a Vivo előzi meg rendre, hanem például a Lenovo (Motorola) is elé keveredett a CounterPoint elemzése alapján. Az LG Mobile élén Hwang Jeong-hwan alig több mint egy évet töltött el, de igazából túl nagy változást nem tudott elérni, valószínűleg ezért döntött úgy a vállalat, hogy megint új ember kezébe adja a gyeplőt. A vállalat igen jó pénzügyi eredményeket nyújt mostanában, de a mobilos terület mindig feketebárány. Legutóbb 130,5 millió dolláros kiesést eredményezett 1,82 milliárdos bruttó bevétel mellett. Kíváncsian várjuk, hogy Brian Kwon mire jut majd a gyengélkedő részleggel, sikerül-e olyan változtatásokat eszközölnie, amikkel ismét növekvő pályára állíthatja az okostelefonokat.

Az LG egyébként más szervezeti változásokat is bejelentett most, érdemes ezekről is megemlékeznünk. A vállalat az eddigi Vehicle Components Company részleget átszabva létrehozza a Vehicle Component Solutions (VS) Company szárnyat, ami a gépjárművekkel kapcsolatos fejlesztésekre fog az eddiginél nagyobb hangsúlyt és több erőforrást fektetni. Ennek a területnek a vezetője Kim Jin-yong lesz, aki fontosnak tartja az intelligens vezetési rendszerek és a kapcsolódó autók fejlesztését. És változik még a Business-to-Business Company működése is, ami a továbbiakban Business Solutions (BS) Company néven fog üzemelni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap