Új védelmi szint került a Facebook Messengerbe

Az App Lock használatával már biometrikus azonosításhoz lehet majd kötni az üzenetek elérését.

Új védelmi szint került a Facebook Messengerbe

Az okostelefonokat napjainkban rengeteg különböző módon lehet védeni az ellen, hogy illetéktelenek információhoz jussanak. Megoldható az okostelefonok ujjlenyomatos vagy arcmintás védelme, és ezt akár külön is be lehet vezetni programok szintjén. És most a Messengerben ilyen, alkalmazás szintű biometrikus zár jelent meg.

Az Adatvédelem menüben bukkant fel egy olyan kapcsoló, ami eddig nem volt ott, és App Lock, vagyis alkalmazászár néven fut. Ez nem árul zsákbamacskát, pontosan arra szolgál, amire a neve utal, lezárja a programot, függetlenül a készülék státuszától. Az App Lock szolgálhat második szintű védelemként az eleve ujjlenyomattal vagy arcfelismeréssel titkosított okostelefonon, de lehet ez az elsődleges védvonal is, ha mondjuk a felhasználó a mobilját semmilyen zárral nem látja el.

Galéria megnyitása

Az App Lock alkalmazása mellett hiába kerül a feloldott okostelefon a tulajdonosán kívül máshoz, az nem tudja majd megnézni a beszélgetéseket, mert amikor megpróbálja elindítani a Messengert, akkor egy újabb azonosításba fog belefutni.

A Facebook természetesen jól átgondoltan vezette be ezt a funkciót, így nem lehet majd látni a feladatkezelőből sem a programnak az előnézetét. Ha valaki ezzel próbálkozik, akkor csak a Messenger logóját és az elhomályosított előzményeket fogja látni, amiből semmit nem lehet majd kihámozni.

Galéria megnyitása

Az Adatvédelmi terület a Messengerben minden eddiginél jobban használható majd, és több információt fog egy felületen a felhasználók elé tárni. Többnyire új dolog ugyanis az is, hogy elérhető innen, kik láthatják a felhasználó Történeteit, honnan érkezhetnek üzenetek, illetve mely személyek irányából van letiltva a kommunikáció. Innen kezelhető az is, hogy kiknek a Történetét nem fogja mutatni a Messenger a használata közben. És persze a titkosított beszélgetési lehetőségnek a szabályozása is elérhető innen.

A Facebook mostani újítása az üzenetkezelőben egyelőre csak az iOS esetében vált elérhetővé, szóval ilyen környezetben kell a beállításokban az Adatvédelem szekció alatt keresni az App Lock kapcsolót. iPhone-on, iPaden és iPod Touch-on is lehet ezt használni, de az androidosoknak még le kell erről mondania. Remélhetőleg a vállalat hamarosan erre is nyújt majd megoldást, hiszen ez sem teljesen ismeretlen terep a számára.

Ide kapcsolódik, hogy a WhatsApp esetében már korábban bevezetésre került hasonló alkalmazászár, és ugyebár ez a program is a Facebook égisze alá tartozik. Viszont a WhatsApp mindig is nagyobb hangsúlyt helyezett a biztonságra, így nem meglepő, hogy ott előbb volt ilyen lehetősége a felhasználóknak. És, ami itt kiemelendő, hogy a WhatsAppnál az Android sem maradt ki ebből.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap