Új termékek és AiCloud szolgáltatás az ASUS-tól

Az ASUS több újdonságot is bemutatott az IFA szakkiállítás alkalmával, amelyek között több különlegesség is szerepelt.

Új termékek és AiCloud szolgáltatás az ASUS-tól

A Designo sorozatú MX239H és MX279H monitorokról egyik korábbi hírünkben már beszámoltunk, rajtuk kívül azonban egyéb friss termékeket is magukkal hoztak az vállalat illetékesei a nagy és neves szakkiállításra.

[bold]ASUS AiCloud

[/bold]

Ilyen érdekesség volt az RT-AC66U típusjelzéssel ellátott útválasztó, amellyel könnyedén kiaknázhatóak az AiCloud szolgáltatásban rejlő lehetőségek. Az AiCloud lényege, hogy több felhő alapú szolgáltatás segítségével kényelmes fájl elérést és fájl tárolást tesz lehetővé a felhasználók számára – mindezt szigorú adatvédelem kíséretében teszi.

Az AiCloud szolgáltatáscsomag része a Smart Access, amellyel adatainkat hatékonyan tárolhatjuk otthoni hálózatunkon vagy egy online tárolószolgáltatásban, majd ezeket könnyedén elérhetjük okostelefonról, tábláról vagy akár PC-ről is. A Smart Access segítségével bármilyen hálózati számítógépet felhő alapú adattárolóvá varázsolhatunk, így mód nyílik a különböző fájlok interneten keresztül történő egyszerű megosztására is. Az adott konfiguráció használhat Windows, Linux, illetve akár Mac OS operációs rendszert is -  a szolgáltatás mindegyikkel kompatibilis. A kiválasztott fájlokat gyorsan és egyszerűen, mindössze egy webes hivatkozással oszthatjuk meg, így azok bárhonnan elérhetőek, ahol éppen van internetkapcsolat.

Az AiCloud része a Cloud Disk szolgáltatás is, amely éjjel-nappal elérhető adat- és médiakönyvtárral áll a felhasználók rendelkezésére. A szolgáltatást igénybevételéhez a kiszemelt útválasztóhoz – például RT-AC66U router – USB porton keresztül külső adattárolót kell kapcsolnunk, ami aztán felhőszolgáltatás-elosztóként üzemel.  Ezáltal a felhasználók saját médiakiszolgálót üzemeltethetnek bármin, androidos vagy iOS alapú okostelefonoktól kezdve tábla- vagy noteszgépekig, és nincs többé szükség arra, hogy helyben kelljen összegyűjteni a tárigényes zene- és filmkollekciót.

A következő hasznos funkció a Smart Sync nevet viseli. Ezzel a szolgáltatással a helyi tárolóeszközök és az ASUS WebStorage fiók között szinkronizálhatjuk a különböző tartalmakat. A szinkronizáció automatikusan zajlik, méghozzá a háttérben, így a fájlok mindig naprakészen várják, hogy szükség legyen rájuk.

Játékosokat megcélzó asztali erőmű:  RoG TYTAN CG8890

A vállalat különleges gamer konfigurációját is kiállította az IFA alkalmával. A Core i7-3960X típusú központi egységet alkalmazó PC Turbo Gear funkcióval érkezik, ami a processzor esetében egy kattintással lehetővé teszi akár a 4,2 GHz-es magórajel alkalmazását is – mindezt a PC újraindítása nélkül. A 900W-os tápegységgel érkező PC belsejében természetesen X79-es lapkakészlettel ellátott alaplap teljesít szolgálatot

A lehető legjobb grafikai teljesítményről egy Nvidia GeForce GTX 690-es videokártya gondoskodik, a kiváló hangzást pedig egy ASUS Xonar DX hangkártya biztosítja. Az adattároló szerepét ezúttal két darab, egyenként 128 GB-os adattároló kapacitást kínáló SATA 6 Gbps-os SSD meghajtóra bízták a mérnökök. Az SSD meghajtók a lehető legnagyobb teljesítmény érdekében RAID 0 módban üzemelnek. A PC belsejében akár 15 TB-nyi adattároló is helyet kaphat, az optikai meghajtó szerepét pedig egy 24x-es SuperMulti DVD író tölti be. A különböző memóriakártya-formátumok hatékony kezeléséről egy tizenhat az egyben memóriakártya-olvasó gondoskodik.

Maga a számítógépház is egy minőségi, különleges darab. A kuckó dizájnja meglehetősen extrém, a különböző LED-es fények pedig még komolyabb megjelenést kölcsönöznek neki. Tuning alkalmával a ház oldala kinyílik a még hatékonyabb szellőzés érdekében. A ház belsejében lapuló processzort folyadékhűtő rendszer hűti, a megfelelő szellőzésről pedig tízirányú szellőzőrendszer gondoskodik.

300 x 530 x 630 milliméteres mérettel rendelkező termék 64-bites Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel kerül a boltok polcaira.

ASUS B1, egy apró, könnyedén hordozható LED-es projektor

A kompakt kivetítő kifejezetten a mobilitás jegyében született. A LED-es fényforrás 500 ANSI lumenes fényerősséget kínál és kis távolságról is képes nagy képátlójú kép kivetítésére. 130 centiméteres képátlójú képhez a vászontól vagy a fehér falfelülettől elég mindössze egy méterre elhelyezni az apróságot.

A termékbeépített SD memóriakártya olvasóval érkezik és médialejátszóval is bír. Utóbbinak köszönhetően PC nélkül is van lehetőség a különböző multimédiás fájlformátumok megtekintésére, illetve az MS Office és a PDF fájlok kezelésére is.

A még jobb mobilitás érdekében opcionálisan WiFi adapterrel is elérhető lesz a termék.

[bold]ASUS SDRW-08D3S-U: egy új külső DVD író

[/bold]

Manapság már egyre kevesebben használnak optikai meghajtót, de azért olykor-olykor még jó szolgálatot tehet egy jó külső DVD-író vagy Blu-ray író. Ezt az ASUS illetékesei is így gondolják, így a vállalat mérnökei elkészítették az SDRW-08D3S-U modellt, ami nem más, mint egy 8x-os sebességű külső DVD-író.

A stílusos újdonság kiváló társa lehet a Zenbook család tagjainak. Az új DVD-íróval könnyedén és gyorsan megírhatóak a különböző CD és DVD korongok, méghozzá a lehető legjobb minőségben, hála az ATP technológiának. Aki biztonságban szeretné tudni adatait, még 256-bites adattitkosítást is alkalmazhat az egyes korongok esetében.

A termék AV funkcióval is rendelkezik, így sedítségével az okostelevíziókon és a táblagépeken könnyedén lejátszhatóak a különböző multimédiás anyagok. Az újdonság nem csak Windows, hanem Mac OS operációs rendszerrel ellátott konfigurációkkal is kompatibilis lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward