Új SSD sorozattal kedveskedik a gamereknek a Western Digital

Az SN750-es család igazából az előző generáció alapjait viszi tovább, vagyis a hardver nem változik, a szoftver azonban frissül.

Új SSD sorozattal kedveskedik a gamereknek a Western Digital

A Western Digital frissítette felsőkategóriás SSD kínálatát, amelynek gerincét eddig az SN700-as modell adta a maga WDC-SanDisk kooperációban készülő 2082007011-es vezérlőjével és a 10 nm-es osztályú 64-rétegű 3D TLC NAND Flash lapkáival. A vállalat a bevált recepten nem változtatott, vagyis a hardver érintetlen maradt az új SN750-es sorozat esetében is, a firmware azonban kapott néhány módosítást, valamint az új családban már lesz 2 TB-os modell is.

Galéria megnyitása

Előbbiek fényében azt gondolhatnánk, hogy az új firmware a régebbi, SN700-as sorozatú meghajtókhoz is elérhető lesz majd, ám erről szó sincs: az új szoftver az SN750-es modellek kiváltsága marad – a korábbi vásárlók nagy-nagy bánatára.

Galéria megnyitásaA WD Black SN750 tehát lényegében ugyanazt az utat követi, amelyet a WD Black SN700 és a SanDisk Extreme Pro már kitaposott az elmúlt hónapok folyamán. A 2 TB-os újdonság érkezése természetesen jó hír, ahogy az is, hogy az új SSD-k nagyméretű hűtőbordával szerelt változatban is elérhetőek lesznek, hála az EKWB szakembereinek. Újítás lesz a gamereket célzó „Gaming Mode”, amely az SSD Dashboard alkalmazáson belül lesz elérhető.

Ennek lényege, hogy bekapcsolásával az APST (Autonomous Power State Transitions) funkció deaktiválódik, vagyis az SSD játék közben nem használja a legmélyebb üresjárati állapotokat, még néhány másodpercre sem. Ezzel elkerülhető az üzemmódok közötti váltás okozta késleltetés, ami egyes esetekben kisebb akadásokat okozhat az adott játékban. Ez ugyan jól hangzik, ám a tesztek azt mutatják, hogy az APST funkció eddig sem igazán okozott galibát a különböző játékoknál, vagyis a „Game Mode” funkció bekapcsolása az esetek többségében semmiféle érezhető előnnyel nem jár majd.

Galéria megnyitása

A WD Black SN750-es sorozat tagjai rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. A fenti árak a hűtőborda nélküli modellekre vonatkoznak, vagyis a hűtőbordás változatok valamivel többe kerülnek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap