Új Radeonok az OEM-eknek és a mobil piacnak

A 300-as széria nagy része átnevezés, de azért találni bennük újdonságot is.

Új Radeonok az OEM-eknek és a mobil piacnak

Az AMD a Financial Analyst Day-en a jövő felvázolása mellett bejelentett újdonságokat is, de sajnos nem azt, amire sokan várnak. Bár asztali gépekbe szánt videókártyák is terítéken voltak, de csak olyanok, amiket az OEM partnereknek szán az AMD, tehát ez a 300-as széria még nem az, amivel remélhetőleg hamarosan találkozhatunk a boltok polcain is (bár ezek után lehet, hogy az 400-as lesz). Összesen hét kártya került a 300-as OEM szériába, ezeknek a tulajdonságait az alábbi táblázat tartalmazza.

Ha jól megnézzük az adatokat, akkor látszik, hogy valójában nincs újdonság, az AMD csak játszott egy kicsit az órajelekkel és átnevezett régi kártyákat. A 380-as tulajdonképpen az R9 285-ös, a 370-es az R9 265-ös, és így tovább és az alsóbb régiókban még komoly kavarás is van. Ha van egy kis szerencsénk komplett gép gyártója legalább azt kiírja milyen memóriát pakolt mellé.

Mobil fronton nem érkezett ennyi grafikus vezérlő, de ami jött az is régi ismerős vagy frissítés. Az Iceland ugyanis csak egy fejlettebb GCN architektúrás Oland chip, így például képes már Freesync monitorokat kezelni, de erőre ugyanazt nyújtja, mint az elődje.

Az R9 M375 nem egy erőmű, a GPU ugyanaz, mint ami a 275X-en volt, csak 10%-ot emeltek az órajelén, viszont DDR3 memóriát társítottak mellé GDDR5 helyett, úgyhogy összességében lassabb lesz mint az elődje. Elég felemás tehát a kínálat, remélhetőleg mobil fronton frissít majd az AMD ha kijönnek az új GPU-k, mert ez így karcsú lehet a konkurencia ellen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward