Új processzorhűtővel jelentkezik a Zalman és a Thermalright is

A Zalman végre hivatalosan is bemutatta CNPS12X típusjelzéssel ellátott univerzális processzorhűtőjét, amely különleges felépítésével, halk működésével és hatalmas hűtőteljesítményével könnyedén lehet majd népszerű a processzorhűtők szegmensében.

Új processzorhűtővel jelentkezik a Zalman és a Thermalright is

Befutott a CNPS12X

A Zalman végre hivatalosan is bemutatta CNPS12X típusjelzéssel ellátott univerzális processzorhűtőjét, amely különleges felépítésével, halk működésével és hatalmas hűtőteljesítményével könnyedén lehet majd népszerű.

A két darab VFP (Variable Fin Profile) toronnyal rendelkező újdonság 151 x 132 x 154 milliméteres mérettel, illetve 1 kilogrammos súllyal kerül a boltok polcaira. Az adott processzor által termelt hőt hat darab kompozit hőcső juttatja el a speciális kialakítású alumínium lamellákhoz. A hőcsövek a W-DTH technológiára alapoznak (Whole-Direct Touch Heatpipes), ami annyit jelent, hogy a még hatékonyabb hőátadás érdekében közvetlenül érintkeznek az adott processzor felületével. A hűtőtömbökön egy-egy, közöttük pedig még egy, azaz összesen három darab 120 milliméteres átmérőjű ventilátor van jelen a terméken, amelyek kék LED-es világítással is büszkélkednek.

A ventilátorok esetében kétféle üzemmód közül választhatunk. A csendes (Quiet) mód alkalmazásával a 850 RPM és az 1100 RPM közötti fordulatszám-tartományban üzemelnek a légkeverők, így a maximális üzemi zajszint 22 dB(A) értéket képvisel. A második, azaz a teljesítmény (performance) mód alkalmával már a 950 RPM és 1200 RPM közötti fordulatszám tartomány válik aktívvá, így a maximális zajszint 24 dB(A) értékre emelkedik.

A CNPS12X modell egy univerzális megoldás, amely az Intel LGA-775/1155/1156/1366/2011 és az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1 tokozással ellátott processzoraihoz egyaránt alkalmazható. Annak érdekében, hogy a hőátadás még jobb hatásfokkal történjen, a gyártó a termékhez mellékel egy tubusnyi ZM-STG2-es hővezető pasztát is.

A Zalman újdonsága már előrendelhető, ajánlott végfelhasználói ára pedig 67 euró magasságában helyezkedik el.

[bold]Megújult a Thermalright "régi" processzorhűtője

[/bold]

A Thermalright egy olyan processzorhűtővel jelentkezik a piacon, ami egy, már meglévő termék frissített kiadása. Az Archon névre keresztelt jövevény 170 x 155 x 53 milliméteres mérettel rendelkezik és a korábbinál nagyobb, 150 milliméteres átmérőjű ventilátort alkalmaz. A processzor által termelt hőt hat darab, egyenként 6 milliméteres átmérővel rendelkező nikkelezett réz hőcső juttatja el az alumínium lamellákig. Az „U” alakú hőcsövek egy réz talpazaton mennek keresztül, amely ugyancsak nikkelborítással rendelkezik; itt viszont a hőcsövek nem érintkezek közvetlenül az adott processzor felületével.

A torony formátumú processzorhűtőn egy Thermalright TY-150-es légkeverő pózol, amely rendelkezik PWM támogatással is, így a percenkénti 500-as és 1100-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel attól függően, hogy a rendszer pillanatnyilag mekkora terhelés mellett dolgozik. A légkeverő viszonylag csendes, ugyanis zajszintje 19 dB(A) és 23 dB(A) között helyezkedik el.

A Thermalright Archon Rev. A névre keresztelt processzorhűtője már kapható, a termék ajánlott végfelhasználói ára pedig 52,9 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward