Új, prémiumkategóriás PC ház limitált példányszámban

Az igényes kivitelben érkező különlegesség nem lesz olcsó, és nem is készül belőle sok: mindössze 250 darab értékesítését tervezik, egyenként 1250 dolláros áron.

Új, prémiumkategóriás PC ház limitált példányszámban

Manapság egyre több különleges számítógépház áll mindazok rendelkezésére, akik valami igazán egyedire vágynak – és ezért hajlandóak jó mélyen a zsebükbe nyúlni. Remek példa ebben a kategóriában az igazán különc formavilággal rendelkező, edzett üvegből készített oldallapokkal ellátott In Win S-Frame, de hírünk főszereplője, az XFORMA és a SilverStone együttműködéséből létrejött MBX MKII Limited Edigion is ide illik.

Az egyedi felépítéssel rendelkező újdonság az idehaza kevésbé ismert XForma műhelyéből érkezett. Az XFormával kapcsolatban annyit érdemes tudni, hogy egy kifejezetten prémiumkategóriás kiegészítőket és számítógépházakat készítő vállalatról van szó, amely ezúttal a SilverStone Technology szakembereivel lépett együttműködésbe. A cél az volt, hogy a gyártópáros egy olyan kulcsrakész, meglehetősen egyedi megoldást kínáljon a prémiumszegmensben, amelynek felhasználásával igazán különleges, igényes dizájnnal ellátott álomszámítógép építhető. Ehhez speciális szerszámokra, kiemelkedően jó kézügyességre és határtalan kreativitásra sincs szükség, hiszen a számítógépházhoz speciális kiegészítőket terveztek, amelyeket külön lehet megvásárolni, így az igényekhez maximálisan passzoló, rendkívül elegáns konfiguráció építhető – akár combosabb folyadékhűtéssel is.

Az alapot a jelek szerint egy Temjin sorozatú, TJ07-es típusú számítógépház adja, amit alaposan átfaragtak a SilverStone szakemberei annak érdekében, hogy különc megoldást kínálhassanak a prémiumkategóriás termékre vágyó vásárlóknak. Az alaplap bővítőhelye nem a bal, hanem a jobb oldallap felől közelíthető meg, az alaplaptálcát pedig a szokásoshoz képest 180 fokkal elforgatták, így a processzorfoglalat felett helyezkednek el a bővítőkártyákat fogadó slotok.

Az alaplaptálca 8 milliméter vastag acéllemezből készült, és extraként a házból is kivehető – gyakorlatilag a ház hátsó panelével, illetve a bővítőkártyákat fogadó rekeszekkel együtt kihúzható a helyéről, így a szerelés egyszerű. Az alaplaptálca szélén egy, a folyadékhűtő rendszer tágulási tartályát fogadó sín is látható, amibe speciális, külön megvásárolható tartály-tartó keret illeszkedik. A gyártó egyéb kiegészítőket is árul, amelyekkel igazán ütős folyadékhűtő szett építhető a termékbe.

A moduláris felépítéssel rendelkező számítógépház nagyon könnyen szerelhető, belsejében pedig sok bővítőhely várja a különböző kiegészítőket. Adattárolóból gyárilag 3 darab 3,5 hüvelykes és 3 darab 2,5 hüvelykes, vagy 6 darab 2,5 hüvelykes példány fér el, plusz egy univerzális 5,25 hüvelykes külső bővítőhely is rendelkezésre áll, ami különböző kiegészítőket is fogadhat. A 3,5 hüvelykes és 2,5 hüvelykes bővítőhelyekhez egy-egy nyomtatott áramköri lap is jár, amely SATA adat- és tápcsatlakozókkal érkezik, így az adattárolók cseréje és beszerelése gyerekjáték. A harmadik nyomtatott áramköri lap a szivattyú vagy a ventilátor tápellátását biztosíthatja.

Az igényes kábelmenedzsmenttel rendelkező újdonság szálcsiszolt alumínium oldallapokat kapott és természetesen porszűrővel is rendelkezik. A termékhez kábelharisnyába bújtatott kábelek is járnak, így a különböző komponensek összekötését igényesen, elegánsan oldhatjuk meg – minden kábel illeszkedik a ház adottságaihoz. Az előlapon ledes világítás is helyet kapott, ami különféle színekben érhető el, így a fény tökéletesen passzolhat a ház belsejének színvilágához.

Az egyedi számítógépházhoz speciális kiegészítőket – folyadékhűtő-rögzítő kereteket, szerelési anyagokat és egyéb hasznos kellékeket – is kínál majd az XForma, de általános célokra akár az alapmodell is elegendő lehet.

A prémiumkategóriás, számozott névtáblával is rendelkező számítógépház alapkiépítésben 1250 dollárba kerül, és igazán ritka darabnak tekinthető, hiszen mindössze 250 darab készül belőle, így egészen biztosan nem lesz tömegtermék. A kuckó gyártása már megkezdődött, a forgalmazás azonban csak később indul meg, de előrendelés már most is leadható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward