Új, pici, konnektorba illeszkedő hálózati adapterek

A TENDnet 500 Mbps-os kompakt újdonságainak köszönhetően az adott lakás elektromos hálózatán keresztül zajlik a hálózati kommunikáció.

Új, pici, konnektorba illeszkedő hálózati adapterek

A Powerline hálózati adaptereket valószínűleg már sokan ismerik, akik azonban mégsem, azoknak dióhéjban elmondjuk, mit kell tudni róluk. Ezek a hálózati adapterek az adott lakás 230 voltos elektromos hálózatára ültetik rá a hálózati forgalmat, így megspórolhatjuk az Ethernet kábelezés kiépítéssel járó plusz költségeket, amennyiben az elektromos hálózat jó állapotban van és az összekapcsolni kívánt eszközök ugyanarra az elektromos hálózatra csatlakoznak. A rendszer kettő – vagy több – adapterből áll, amelyek a 230 voltos elektromos hálózatra kapcsolódva küldik és fogadják a hálózati csomagokat. Ezzel a módszerrel könnyedén biztosíthatunk hálózati kapcsolatot és internetelérést egy, a routertől távol elhelyezett, de a routerrel megegyező elektromos hálózatra kapcsolódó okostelevízión, HTPC konfiguráción, digitális videó rögzítőn, illetve játékkonzolon, NAS-on, asztali médialejátszón és egyéb eszközökön is.

A TRENDnet számos Powerline adaptert kínál, ám a repertoár a napokban egy új készlettel bővült, amely a TPL-406E2K típusjelzést kapta. Az 500 Mbps-os Compact AV Powerline AV Adapter KIT névre hallgató csomagban két darab TPL-406E típusú hálózati adapter található, amelyekkel – az adott épület vagy lakás elektromos hálózatát használva – 500 Mbps-os sebességű, titkosított hálózati kapcsolat biztosítható két eszköz, mondjuk egy router és egy PC között. Az adaptereket elég csak a konnektorhoz csatlakoztatni, majd a routert és az adott eszközt Ethernet kábelen keresztül hozzájuk kapcsolva már működik is a hálózat. Amennyiben a titkosító kulcsokat idővel szeretnénk megváltoztatni, úgy nyomjuk meg az adapteren található „Sync” gombot, így a régi kulcsokat újakra cseréli le a rendszer.

A TPL-406E típusú Powerline adapterek különlegessége, hogy az átlagos, 500 Mbps-os sebességet kínáló megoldásoknál 50%-kal kisebbek – ahogy az a fenti képen is látszik – és ajánlott végfelhasználói áruk is kedvezőbb, mint az adott kategóriában található hasonló megoldásoké. Az adapterek energiatakarékosan üzemelnek: üresjáratban akár 70%-kal is csökken a fogyasztásuk, így mérhető megtakarítást hoznak, ha folyamatosan csatlakoznak a konnektorhoz, hiszen használaton kívül alacsony energiafelhasználás mellett várják, hogy szükség legyen rájuk.

A TPL-406EK csomag, amely két darab TPL-406E típusú, kompakt felépítéssel rendelkező Powerline adaptert tartalmaz, már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 110 dollár.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward