Új Philips monitor óriási képátlóval és nagy felbontással

A 498P9 Brillance két darab 27 hüvelykes QHD monitort tud helyettesíteni egyszerre, valamint integrált KVM Switch funkciót is biztosít, így két PC vezérelhető egyetlen billentyűzet-egér párossal. Természetesen PiP és PbP funkció is rendelkezésre áll.

Új Philips monitor óriási képátlóval és nagy felbontással

A Philips egy óriási képátlójú, ívelt VA panellel ellátott monitort dobott piacra, amely kifejezetten a két monitorból álló megjelenítő rendszerek helyét szeretné átvenni. A 498P9 Brillance igen jó esélyekkel indul ezen a területen, ugyanis 32:9 hüvelykes képátlójú kijelzője 49 hüvelykes képátlóval és 5120 x 1440 pixeles natív felbontással rendelkezik, vagyis nagyjából akkora hasznos képterületet kínál, mint két darab 27 hüvelykes Quad HD monitor, amelyek 16:9-es képaránnyal rendelkeznek – és a képtér ebben az esetben összefüggő.

Galéria megnyitása

Az 1800R hajlítási sugárral rendelkező VA panel természetesen kellően széles, 178 fokos betekintési szögeket nyújt, a tipikus kontrasztarány pedig elég magas, 3000:1 értéket képvisel, amit ennél a paneltípusnál már megszokhattunk. A 70 Hz-es panel 5 ezredmásodperces GtG válaszidő és 450 nit maximális fényerősség mellett dolgozik, az általa megjeleníthető színárnyalatok száma 16,7 millió, azaz 8-bites megoldással állunk szemben.

A színhűség persze így is nagyon jó, hiszen a termék a gyártó szerint az sRGB színteret 121%-ban, az NTSC színteret 103%-ban, míg az Adobe RGB színteret 91%-ban képes lefedni. A panel mellé jár Vesa Adaptive-Sync támogatás is, ami a 48 és 70 Hz közötti frekvenciatartományon belül dolgozik.

Galéria megnyitása

A villódzás-mentes háttérvilágítással dolgozó, csökkentett kékfény-kibocsátású módot is biztosító monitor videó bemenetei között egy DisplayPort 1.4-es, illetve két darab HDMI 2.0b port sorakozik, valamint egy fejhallgató kimenetet is kapunk. Jó hír lehet, hogy a két darab 5 W-os hangszóróval ellátott újdonság fedélzetén négyportos USB 3.2-es Hub is jelen van, plusz KVM Switch funkció is rendelkezésre áll. Utóbbinak köszönhetően két PC csatlakozhat a monitorra, amelyek egyetlen billentyűzet-egér párossal vezérelhetőek – természetesen nem egy időben, hanem felváltva.

Galéria megnyitása

Az óriási kijelző egy ergonomikus állványra került, ami magasságállítást (0-130 mm), elforgatást (+/- 20 fok), valamint döntést (-5/+10 fok) egyaránt lehetővé tesz, viszont extraként még VESA 100 támogatás is szerepel a kínálatban, azaz fali karra és fali konzolra is felszerelhető a monitor. Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy a monitor állvány nélkül 1194 milliméter széles, 369 milliméter magas és 156 milliméter mély, tömege pedig közel 11 kilogramm.

Galéria megnyitása

A Philips „P” sorozatú különlegessége természetesen rendelkezik áramtalanító kapcsolóval is, tipikus fogyasztása 43,9 W, ám az Eco mód engedélyezésével 41,7 W-os fogyasztás is elérhető. Az új monitor a gyártói tájékoztatás alapján augusztusban jelenik meg az üzletek polcain, ajánlott fogyasztói ára 899 euró lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap