Új pendriveok A-DATA, Corsair és AMP-módra

Az elmúlt napok folyamán számos érdekes pendrive jelent meg a különböző gyártók kínálatában, most ezek közül az érdekesebb termékeket mutatjuk be az alábbi pár sor keretein belül.

Új pendriveok A-DATA, Corsair és AMP-módra

Az elmúlt napok folyamán számos érdekes pendrive jelent meg a különböző gyártók kínálatában, most ezek közül az érdekesebb termékeket mutatjuk be az alábbi pár sor keretein belül.

Biztonságos Corsair Padlock 2-es pendrive

A Corsai Padlock 2-es családja egy új taggal bővült, amely elődjéhez, azaz a 8 GB-os modellhez képest már kétszer annyi adattároló kapacitást kínál. A 16 GB-os Padlacok 2-es pendrive esetében is jelen van a megszokott numerikus „billentyűzet”, amelynek segítségével megadhatjuk PIN kódunkat és így hozzáférhetünk a külső meghajtón tárolt adatainkhoz. A PIN kód mellett 256-bites hardveres adattitkosítás is védi a kényes fájlokat. Ha a PIN kódot esetleg elfelejtenénk, akkor egy formázás és adataink beáldozása után új PIN kóddal azért tovább használhatjuk a terméket. Az adattároló USB 2.0-s csatolófelület segítségével kapcsolódik az adott rendszerhez.

A biztonságos pendrive gumírozott házban kap helyet csak úgy, mint a méltán népszerű Flash Voyager sorozat tagjai. A 16 GB-os Padlock 2 már előrendelhető, ajánlott végfelhasználói ára pedig 90 dollár magasságában helyezkedik el.

Az A-DATA egy USB 3.0-s újdonsággal jelentkezik

A gyártó illetékesei az USB 3.0-s szabvány terjedését próbálják segíteni legfrissebb termékükkel, amely az N005-ös típusjelzést kapta. A stílusos dizájnnal és USB 3.0-s csatlakozóval rendelkező pendrive a Nobility sorozatban kap helyet.

A 90 x 20,5 x 11,5 mm-es méretű és 20,5 grammos súlyú adattároló alumínium házban kap helyet és a szokásos „kupakos” dizájnnal büszkélkedik, azaz az USB csatlakozót egy egyszerű műanyag kupakkal védhetjük, legalábbis amíg el nem hagyjuk azt.

USB 3.0-s portra kapcsolva az egység 85 MB/s-os maximális adatátviteli sebesség mellett üzemel és természetesen USB 2.0-s és USB 1.1-es portokkal is kompatibilis, ám a régebbi szabványok használatával jelentősen csökken a maximálisan elérhető adatátviteli sebesség.

Az új, N005-ös pendrive 16 GB-os, 32 GB-os és 64 GB-os adattároló kapacitással rendelkező változatokban kerül a boltok polcaira. A termékek ajánlott végfelhasználói árai egyelőre nem ismertek.

Az AMP ultravékony, kulcsalakú pendriveokat kínál

Az Active Media Products kínálatában USB 2.0-s kulcs alakú pendrive-ok jelentek meg, amelyek 3 mm-es vastagságukkal és tetszetős dizájnjukkal szinte vonzzák a tekintetet. Az 58 x 29 x 3mm-es mérettel rendelkező termékek 2GB-os, 4 GB-os és 8 GB-os adattároló kapacitással rendelkező változatokban kerülhetnek a boltok polcaira.

Az újdonságok elférnek egy átlagos kulcstartón, könnyűek, kisméretűek, ám méretükhöz képest mégis nagymennyiségű adat tárolására alkalmasak, persze tény, hogy láttunk már kisebb pendriveokat is, de itt most a kulcs forma a lényeg. Hasonló (ám némileg igényesebb) pendriveokat már láthattunk tavaly például a LaCie-től is. A friss egységek már elérhetőek kereskedelmi forgalomban is: a 4GB-os változatért 12,95 dollárt, míg a 8 GB-os modellért 21,95 dollárt kérnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward