Új Ori and the Blind Forest előzetes

A Moon Studios gyönyörű darabjában a játékmechanika kidolgozásába is ugyanolyan sok energiát fektettek, mint a külső kialakítására.

Új Ori and the Blind Forest előzetes

Sokak kedvencévé vált az idei E3-on az Ori and the Blind Forest című mesés platformjáték, amely gyönyörű animációkat és jópofa karaktereket vonultat fel. Sokakat a Child of Lightra és a Studio Ghibli rajzfilmjeire emlékeztetett ez a darab, melynek egyik programozója, David Clark elmondta, hogy több régi és mai játék inspirálta őket, többek között a Rayman és a Metroid sorozatok, melyek előtt így tisztelegnek. A játék létrejöttében a NeoGAF-nak is része volt: Thomas Mahler rendező, aki korábban a Blizzard munkatársa volt elmondta, hogy sokat olvasgatta a fórumot, és látta, hogy rajta kívül is milyen sok játékos szereti és hiányolja az olyan darabokat, melyeken felnőttek, mint pl. a Super Metroid. Szerinte a mai játékfejlesztők a régiekkel ellentétben már nem a játékmenetet helyezik a középpontba, mint mondjuk az oldschool metroidvania címek.

Az Ori and the Blind Forestben összetett talentrendszer lesz rengeteg kombinálható képességgel. Mahler elmondása szerint több képesség lesz a játékban, mint a Team Meat (Super Meat Boy) játékokban. Lesznek olyanok, amelyek a harcra lesznek kihatással , de olyanok is, miknek segítségével a játék lementéséhez használható tárgyakat tehetünk le, ha van hozzá elég energiánk.

A játékban Ori, a fehér védőszellem a főhős, aki évekkel ezelőtt zuhant le az égből az erdőbe, ahol egy medveszerű lény vette a szárnyai alá, és tanítgatta az élet dolgaira, egészen addig, amíg fel nem bukkant Kuro, a gonosz bagolyszerű lény. Ori eleinte elég gyenge, és csak ugrálni tud, de később, ahogy megismerkedik az erdővel és annak lényeivel, kibővül repertoárja. A játéknak egyetlen nagy pályája van, melyet töltőképernyők nélkül bejárhatunk. A pályák minden elemét kézzel készítették, sehol sem fogunk két egyforma gombát vagy bokrot találni.

Az Ori and the Blind Forest még az idén megjelenik PC-re és Xbox One-ra, az Xbox 360-as verzió pedig jövőre várható.

Kapcsolódó híreink:

Ori and the Blind Forest screenshotok

Gamescom bemutató

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward