Új olcsó hangszóróval és különleges Wi-Fi eszközzel állt elő a Google

Befutott a Google Home Mini utódja, valamint a Nest WiFi, ami hangszórót is felvonultat, és mesh módban is használható.

Új olcsó hangszóróval és különleges Wi-Fi eszközzel állt elő a Google

A Google nemcsak okostelefonokat leplezett le, hanem egyéb újdonságokkal is előrukkolt a Made By Google esemény keretében. A lakáskiegészítők sora is tovább bővült olyan eszközökkel, amelyek már egyaránt a Nest márkanév alá lettek besorolva. A Nest Mini a Home Mini helyére érkezik, a Nest WiFi pedig a Google WiFi utódjának tekinthető.

Nest Mini

A keresőóriás teljesen az alapoktól indulva fejlesztette újra a Nest Mini hangszórót, ami már jobban szól majd ennek köszönhetően, de igazából azért ennek a kiegészítőnek továbbra is inkább az a feladata, hogy megtestesítse a Google Assistant szolgáltatást. A digitális asszisztens folyamatosan fejlődik, és egyre természetesebben lehet kezelni, kiadni az utasításokat a számára. A Nest Mini kapott egy 1 TOPS számítási kapacitású gépi tanulási chipet, amivel gond nélkül képes lesz megtanulni a legtöbbször elhangzó utasításokat, kezeli az adatokat, és mindent helyben végez el, nem kell távoli szerverre továbbítani információkat. Nemcsak biztonságosabb a Nest Mini, hanem gyorsabb is ennek köszönhetően, hamarabb tud válaszolni a kérdésekre, mintha online kapcsolatra támaszkodna.

Galéria megnyitása

Az új Nest Mini már egy fokkal határozottabb zenei teljesítményt fog nyújtani, és nagyon fontos ebben a tekintetben, hogy már a basszust sem nélkülözi. Persze továbbra is a helyén kell ezt kezelni, senki ne vásárolja zenehallgatásra a terméket, de már képes mélyhangokat is kipréselni magából, ez pedig mindenképpen jó hír. Egy 40 milliméteres hangkeltő található a burkolat alatt, ami 40%-kal tud erőteljesebb hangzást nyújtani 60 és 100 Hz között.

Érdekesség, hogy még egy audio tuning szoftvert is kapott, ami intelligensen próbálja majd úgy alakítani a hangzást, hogy az a lehető legjobb legyen, tudja emelni a hangerőt is, amikor zajt érzékel a környezetében. A nemrégiben bejelentett Stream Transfer is működni fog már itt, szóval a zenét, podcastot szobákon keresztül viheti magával a felhasználó. És a Google Duo is támogatott, tehát hívások bonyolításából is képes lesz kivenni a részét.

Galéria megnyitása
Akár falra is lehet akasztani az újdonságot

A beépített Chromecast támogatással rendelkező kiegészítő kapott Bluetooth 5 modult, és 802.11a/b/g/n/ac szabványokat támogat a Wi-Fi, miközben a 2,4 és az 5 GHz-es frekvenciatartományban is jól érzi magát. Természetesen a Google minden eddig megjelent lakáskiegészítőjével össze lehet majd hangolni a Nest Minit, hogy akár az egész lakást is behálózzák ezek az eszközök.

LED fények kerültek a hangszóróba, amik mutatni fogják azt is, hogy hol kell megérinteni a hangszórót, és a LED-ek akkor fognak jellemzően felvillanni, amikor az ember közeledik a kezével, nem világítanak folyamatosan. Megvásárolható lesz a termék ezüstben, szürkében, kékben és korallsárgában is, ami nem túl diszkréten hirdeti a jelenlétét.

Nest WiFi

A Google WiFi nagy siker lett az elmúlt években, és ezen a népszerűségen felbuzdulva a vállalat úgy határozott, hogy létrehozza az utódot a Nest WiFi személyében. Egy olyan elsősorban mesh Wi-Fi hálózati eszközről beszélhetünk, amit a vállalat eleve legalább párban igyekszik értékesíteni, de már önmagában is nagyobb lefedettséget nyújt majd az elődjénél. A fejlesztők elérték, hogy 25%-kal növekedett a hatótávja, és mindössze kettő Nest WiFi le tud fedni egy hatalmas, 350 négyzetméteres lakásterületet.

Galéria megnyitása

Négymagos processzorral szerelt a Nest WiFit a Google, amiről azt lehet tudni, hogy ARM alapú, 64 bites és 1,4 GHz-es órajel elérésére képes. Ennek köszönhetően már megfelelő lesz a számítási kapacitása sok jó lehetőség biztosításához. A Wi-Fi-t tekintve a router kétsávos támogatást nyújt 802.11ac szabványnak is megfelelve, egészen pontosan AC2200 MU-MIMO szupporttal lehet kalkulálni 4x4-es antennakialakítás mellet (5 GHz), a kapcsolódó eszköz pedig AC1200 MU-MIMO képes 2x2-es antennadizájn mellett. A Nest WiFi a későbbiekben bővíthető lesz egy-egy taggal, de most még legfeljebb hármas csomagban lehet megvennie annak, akinek nagyobb lefedettség kell.

Galéria megnyitása

És fontos azt elmondani, hogy ez a készülék már nem csak egy szimpla hálózati eszköz, hanem a Google lényegében beleépítette a Nest Minit. Megtalálható a termékben a Nest Mini hangszórója, tehát hasonló hangzással tud szolgálni, de a lényeg az, hogy a Google Assistant szolgáltatás is használható vele. Tehát azok, akik betesznek egy Nest WiFi-t a lakásba, rögtön felruházzák a házat digitális asszisztenssel is, ami kizárólag helyben fogja tárolni és feldolgozni az adatokat, függetlenül attól, hogy nyilván megtehetné ezt online kapcsolaton keresztül is. Ez egy nagyon jó lépésnek tűnik a keresőóriás részéről.

A Google ezeknél az eszközöknél (is) elmondta, hogy nagyon odafigyelt a környezettudatosságra a tervezés során, és olyan anyagokból alkotta meg a termékeket, amik újrahasznosításból jöttek létre. A műanyagok és a szövetek teljesen újrahasznosítottak, de egyéb környezetbatár módon létrehozott komponensek is vannak bennük.

A Google Nest Mini továbbra is egészen olcsón szerezhető be, ezért csak 50 dollárt kell fizetni, a Nest WiFi pedig kétdarabos kiszerelésben 270 dollárt fog kóstálni, hármas csomaggal pedig 350 dollárba kerül majd – egyet is lehet venni, 170 dollártért. Az apró hangszóró október 22-től érhető majd el, a Wi-Fi mesh pedig november 4-én fog a boltokba kerülni, elsőként az Egyesült Államokban lehet majd ezekhez hozzájutni, de szélesebb körben is elérhetőek lesznek. A rendeléseket már most felveszi a cég.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap