Új okostelefonokat harangozott be a TCL

5G, ívelt AMOLED kijelző, kameralyuk, és mindez 500 dollár alatt.

Új okostelefonokat harangozott be a TCL

A vállalat sokáig nem készített a saját márkaneve alatt mobilt, de idén már jelentősen elkezdheti felpörgetni ezt a tevékenységét. Az első jelentősebb TCL okostelefon tavaly futott be, most pedig a vállalat három újabb megoldáson dolgozik.

A kínai vállalat egyelőre csak beharangozta a TCL 10 szériát, amin belül három különböző készülék biztosan elérhető lesz. A szóban forgó eszközök a Mobil Világkongresszuson fognak reflektorfénybe állni. Az újdonságok kapcsán annyi részletet viszont már most elárult a vállalat, ami alapján nagyjából körvonalazódik, hogy mire kell majd számítani. És bizony izgalmas portfóliót hozhat kalap alá a TCL. A TCL 10 Pro lesz a csúcsmodell az érkező szériában, a TCL 10 5G a középső jelölt, a TCL 10 L pedig a legszerényebb – az L minden bizonnyal a Lite szóra utal.

TCL 10 Pro

Galéria megnyitása

A TCL 10 sorozatból a Pro modell kapcsán azt tudhattuk meg, hogy egy lenyűgöző AMOLED kijelzőt vonultat majd fel. A felhasznált panel a szélein ívelt lesz, felül pedig egy kicsi bemetszést kap, ahova a frontkamera kerül. A megjelenítő magában foglalja majd ebben az esetben az ujjlenyomat-olvasóit is – illetve az egység mögé lett ez elhelyezve. A burkolatot fém és üveg alkotja majd, és a hátlap különleges látványról fog gondoskodni, holografikus tükröződésű lesz.

Galéria megnyitása

A kamerarendszer esetében a NXTVISION technológiát emlegeti a TCL, de erről túl sokat egyelőre nem tudhattunk meg. Ami biztos, hogy négy kamerának és kettő LED-es villanónak szorítottak helyet a hátlapon a tervezők. És az elsődleges kamerának egy 64 megapixeles szenzor biztosítja majd az alapot, ami támogatni fogja a képpontok összevonását. A TCL mesterséges intelligenciát is bevet majd a kamera esetében a jobb fotók létrehozása érdekében.

TCL 10 5G

Galéria megnyitása

A TCL 10 5G esetében egyértelműen arra helyeződik majd a hangsúly, hogy ez a készülék biztosítani fogja az 5G hálózatok támogatását. Az okostelefonban található rendszerchipet nem nevezte meg pontosan a vállalat, de azt elárulta, hogy a Snapdragon 700 széria tagja, ami alapján arra következtethetünk, hogy a Snapdragon 765 lesz bevetésre küldve. Arról nem esett szó, hogy az 5G támogatás milyen formában lesz biztosított, de a TCL minden bizonnyal a lehetőségeihez képest legjobb funkcionalitást próbálja majd nyújtani.

Galéria megnyitása

A NXTVISION itt is adott lesz, és egy olyan négytagú kamerarendszer van a hátlapon, melynek ezúttal is 64 MPixeles az elsődleges tagja. Plusz a dupla LED-es segédfény is biztosított. Ez a mobil valószínűleg már csak LCD kijelzőt alkalmaz, de lyukban van a kamerája, ami látványos megjelenést kölcsönöz a számára. A terméken az Android 10 operációs rendszer fogadja az érdeklődőket, de ez az összes TCL 10 modellről elmondható, mindegyik a legfrissebb Androidot vonultatja fel, szóval nem lehet rájuk panasz ilyen szempontból. Az ujjlenyomat-olvasó pedig a hátlapon található.

TCL 10 L

Galéria megnyitása

A 10 széria legszerényebb tagjánál a beharangozóban a megjelenítőre helyeződött a hangsúly, amin a TCL szerint kényelmesen lehet majd tartalmat fogyasztani. Ebben az esetben a vállalat nagyjából ugyanazt a panelt alkalmazza majd, amit a 10 5G-ben is, szóval van kameralyuk, és vélhetően LCD technológiás az egység magas felbontással ötvözve. A négytagú, dupla LED-es, NXTVISION technológiás kamerarendszer ennek az okostelefonnak is a részét képezi, de már szerényebb lehetőségekre kell ezúttal készülni. A főkamera esetében 48 megapixeles szenzorral lehet számolni.

Galéria megnyitása

Ez az okostelefon már egyértelműen nem olyan minőségi szintet képvisel majd, mint a TCL 10 Pro, a burkolat jobbára plasztikból készült, de az összeszerelés azért rendben lesz. A hátlap erősen tükröződni fog, és kék, valamint fehér színekben ölthet testet a mobil. Az ujjlenyomat-olvasó természetesen része a konstrukciónak, és a hátlapon helyezkedik el.

Az újdonságok megjelenése kapcsán annyi biztos, mindegyik 500 dollárnál kedvezőbb áron fog futni, szóval előre láthatólag elég jó ár-érték arány mutatóval rendelkezhetnek. Megvásárolhatóak lesznek az Egyesült Államokban, és később más piacokon is. És a trió összes tagja a második negyedévben fog piacra kerülni.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap