Új Nvidia videokártya: GeForce GTX 760 Ti OEM

Az Nvidia hivatalos weboldalán egy meglehetősen érdekes videokártya jelent meg, amely a GeForce GTX 760 Ti OEM nevet kapta.

Új Nvidia videokártya: GeForce GTX 760 Ti OEM

A friss név mögött tulajdonképpen egy régi jó ismerős bújik meg, ami nem más, mint a GeForce GTX 670. A GeForce GTX 760 Ti OEM az előre összeszerelt számítógép konfigurációkat veszi célba, azt egyelőre nem tudjuk, hogy lesz-e majd dobozos változata.

Mivel fentebb már említettük, hogy a GeForce GTX 760 Ti OEM tulajdonképpen nem más, mint egy átnevezett GeForce GTX 670, így nem meglepő, ha a két modell tulajdonságai tökéletesen megegyeznek. Mindkét videokártya 1344 CUDA magot kínáló GK104-es grafikus processzort kapott, amely mindkét esetben 915 MHz-es alap-, és 980 MHz-es boost órjalen ketyeg. A GPU és a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória között 256-bites memória-adatsín teremt kapcsolatot, a VRAM pedig 6 GHz-es effektív órajelen üzemel.

Az újdonság a PCI Express x16-os slot mellett két hattűs PCI Express tápkábelen keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot - csak úgy, mint a GeForce GTX 670. Kíváncsian várjuk, hogy a jövőben készül-e ilyen termék az OEM piacon kívülre is. Az biztos, hogy jó lenne, mert most van egy teljesítményszakadék a GTX760 és a 770 között.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward