Új Neverwinter játék készül

Az Atari Europe bejelentette a legújabb Neverwinter játékot, amit ezúttal a Star Trek Online fejlesztői csapata, a Cryptic Studios készít. A játék 2011 utolsó három hónapjában érkezik valamikor PC-re.

Új Neverwinter játék készül

Az Atari Europe bejelentette a legújabb Neverwinter játékot, amit ezúttal a Star Trek Online fejlesztői csapata, a Cryptic Studios készít. A játék 2011 utolsó negyedévében érkezik valamikor PC-re.

Az új NW egy "co-op szerepjáték lesz, amelyet R.A. Salvatore mostanában megjelenő új trilógiája ihletett."

"Az egykor nyüzsgő nagyváros rengeteg katasztrófát élt meg az elmúlt néhányszáz évben." - olvashatjuk a hivatalos leírásban. "Neverwinter utolsó lordjának halála után a város vezetése elég bizonytalan maradt, az egyes frakciók még mindig harcolnak a hatalom megszerzéséért a mindent elsöprő mágiapestis (Spellplague) után, amely komoly csapást mért a helyi populációra."

A rengeteg újrakezdést megélt városnak ezúttal még a saját halottai is felkelnek, hogy egykori otthonukra támadjanak...

Az első NW játékot (Neverwinter Nights) még a BioWare csinálta, tőlük az Obsidian vette át a stafétát, akik az NWN2: Storm of Zehir kiegészítőig az összes többiért feleltek. A játék utolsó hivatalos kiegészítőjét, ami már csak online volt megvásárolható, az Ossian Studios dobta össze. Most egy teljesen új fejlesztő kezébe adják a Forgotten Realmses szerepjátékok egyik kiemelkedő sorozatát, reméljük találunk benne valamit a régi játékok hangulatából.

Igaz voltak a szériának botlásai (például kereskedés a Storm of Zehirben vagy a kiegyensúlyozatlan kasztok, ám utóbbi egy single playernél annyira nem baj), de lehetett szeretni. A Crypticesek kifejezték mennyire megtisztelőnek érzik, hogy rájuk bízták a nagy múltú szériát. "Szoros együttműködésben dolgoztunk a Wizards of the Coasttal és R.A. Salvatorével, hogy egy igazán hiteles D&D kalandot alkossunk lebilincselő történettél és izgalmas játékmenettel."

Ami a régi vágású rajongóaknak komoly aggodalomra lehet ok, hogy mint kiderült, mindössze 5 karakterosztály közül választhatunk majd a megszokott kb. 30-40 féle helyett (presztízs kasztok ide vagy oda). Ez az 5 (harcos, mágus, íjász, pap és tolvaj) pont elég arra, hogy mindenkinek különböző "szakmája" legyen, ugyanis 5 fős csapatokat alkothatunk. Amennyiben nincs elég ismerősünk a közös kalandozáshoz, kiegészülhetünk AI karakterekkel. Ebből nagyjából leszűrhető, hogy valószínűleg nem lesznek komoly háttér sztorival megáldott társ NPCk, akikkel beszélgethetünk és kapcsolatot alakíthatunk ki.

Pozitív viszont, hogy lesz a játéknak egy nagyon egyszerűen használható tartalomszerkeszője, mely a Forge névre hallgat majd.

A cikk elején említett Salvatore által írt Neverwinter trilógia első része a Gauntlgrym lesz, amely idén október 5-én jelenik meg. Ez fogja adni a játék sztorijának alapjait. A hivatalos honlap már elindult, csakúgy mint a Facebook és Twitter oldal is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward